Home » Blog » Camera bedienen vanaf de Xiaomi Mi Band 5

Camera bedienen vanaf de Xiaomi Mi Band 5

Telefooncamera bedienen op afstand Mi Band 5 Xiaomi stappenplan

Je kan met de Xiami Mi Band 5 de camera van je telefoon bedienen. Een leuke functie, die op het horloge én in de Mi Fit app een klein beetje weggestopt zit. Je kan dit goed gebruiken als je bijvoorbeeld een foto wilt maken van jezelf van een afstandje. Je hoeft dan niet meer te spelen met de zelfontspanner. Met een druk op het scherm van je Mi Band 5 kun je direct een foto maken met je telefoon. Om dit te doen moet je het toestel wel even koppelen met de camera en toestemming geven. Hieronder bekijk ik hoe dit werkt en leg ik uit hoe je de telefoon kan bedienen met de goedkope activity tracker van Xiaomi! Wil je eerst meer weten over de tracker? Lees dan mijn ervaring met de Mi Band 5.

Camera van telefoon koppelen aan Mi Band 5

Om de telefoon opdracht te geven om een foto te maken vanaf de Xiaomi Mi Band 5 moet je eerst een aantal stappen doorlopen. Ik ga er in dit stappenplan wel vanuit dat je de activity tracker wel hebt gekoppeld aan de Mi Fit app. Deze stappen heb je waarschijnlijk al genomen toen je de tracker voor het eerst hebt ingesteld. Om de camera van een afstand te bedienen, neem je de volgende stappen:

  1. Open de Mi Fit app (Android / iOS)
  2. Ga naar profiel (onderin)
  3. Tik je toestel aan. In dit geval is dit de Mi Smart Band 5
  4. Scroll naar beneden en tik “Lab” aan (zie afbeelding)
  5. Druk op Camera-instellingen (Na de configuratie kunt u met de band de telefooncamera bedienen om foto’s te maken)
  6. Koppel de band met Bluetooth. (zie afbeelding) door op Bluetooth Koppeling te tikken. Op je scherm verschijnt “koppelen” gevolgd door “koppelen gelukt”.
  7. Je kan nu terug gaan of de app afsluiten. Om het proces ongedaan te maken druk je weer op ontkoppelen, maar dan kan je de telefooncamera niet van afstand bedienen.
Stappenplan Xiaomi MI Band 5 camera bedienen smartphone afstand

De telefooncamera op afstand bedienen met de Mi Band 5

Na het instellen kun je de camera van afstand bedienen. Deze instelling zit een klein beetje verstopt op het horloge. Ga op je Mi Band 5 naar “More” en klik op camera. Op het kleine schermpje krijg je nu de instructie om de camera op je telefoon te openen. Daarna zie je een knop op je Mi Band-display waarmee je foto’s kan maken. Als je op het knopje druk op je scherm, maakt de telefooncamera een foto. Leuk ?.

Telefooncamera bedienen op afstand Mi Band 5 Xiaomi
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook graag over robotstofzuigers, en massage guns en robotgrasmaaiers . Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.