Home » Blog » Colmi P8 koppelen aan telefoon met Da Fit app: Stappenplan

Colmi P8 koppelen aan telefoon met Da Fit app: Stappenplan

Colmi Heroband review

De Colmi P8 is een smartwatch uit China, die ook in de Nederlandse webwinkel wordt verkocht. Het horloge is erg populair vanwege de prijs. Uit China kan je het horloge voor een paar tientjes kopen. In Nederland doen de aanbieders er een schepje bovenop.

LET OP: De Colmi P8 en P9 staan sinds kort op mijn lijst met horloges die je niet moet kopen bij bol.com.

De Colmi P8 blijft echter wel een goedkoop alternatief voor veel andere horloges. Om het horloge goed te kunnen gebruiken moet je deze koppelen aan de Smart Bracelet app. Deze app kun je vinden onder Da Fit van de maker CRREPA in de appstore. Hieronder lees je hoe je een Colmi horloge kan koppelen aan een telefoon.

Update 2: Ik heb over dit horloge een uitgebreide review gelezen waarin ik als conclusie dit horloge afraad. Lees voordat je het horloge koopt eerst even de Colmi / Heroband III review.

Da Fit Colmi App downloaden

Bij het horloge zit een QR-code. Deze kun je scannen met de camera van je telefoon. Je gaat dan direct naar de juiste appstore om de Da Fit-app van Colmi te downloaden. Lukt dit niet? Dan kun je de twee links hieronder gebruiken.

 • Apple telefoons: Da Fit van Yi Xu: downloadlink (Apple App Store)
 • Android telefoons: Da Fit van CRREPA: downloadlink (Google Play Store)

Algemene gegevens van de Colmi horloge applicatie

 • Versie: v2.0.0-869-g479ed094b (gebruikt voor dit stappenplan, Android)
 • Installaties: 1.000.000+
 • Maker: CRREPA (Android), Yi Xu (Apple)
 • Categorie: Sport

Stappenplan Da Fit Colmi app koppelen aan telefoon

Voor het onderstaande stappenplan heb ik een Samsung S20 Android telefoon gebruikt. Het koppelen werkt met een telefoon met een iOS besturingssysteem ongeveer hetzelfde. Het koppelen van een Colmi horloge is vrij simpel. Als je het onderstaande stappenplan volgt, dan zul je er geen problemen mee ondervinden. Heb je het stappenplan minstens twee keer doorlopen en werkt het koppelen nog steeds niet? Stuur het horloge dan meteen retour. Je krijgt dan je geld terug of een vervangend exemplaar toegestuurd.

Benodigde tijd: 15 minuten.

Stappenplan Da Fit app koppelen aan een Colmi smartwatch

 1. Da Fit App downloaden

  Download de app in de Google Play Store (download hier) of in de Apple Store (download hier) en installeer de app. Na installatie kun je de Da Fit Colmi smartwatch app direct openen. Het klopt dat de app niet de Colmi app o.i.d. heet. Da Fit is de juiste naam.Colmi app koppelen downloaden app store

 2. Vul informatie over jezelf in

  Direct na het openen van de app moet je wat algemene gegevens voor jezelf invullen. Deze worden later weer gebruikt voor het berekenen van enkele gezondheidsgegevens. Deze gegevens zijn privé en worden niet met andere mensen gedeeld. Je vult in: Geslacht, verjaardag, lengte en gewicht. Voor zover ik kan zien moet je wel iets invullen en kan je de velden niet leeg laten. Na het invullen druk je op het vinkje.Gegevens invullen app Colmi koppelen telefoon

 3. Geef de app toestemmingen

  Je geeft nu de app enkele toestemmingen. Deze toestemmingen zijn normaal en moet je toestaan als je bijvoorbeeld oproepen wilt bekijken op je horlogescherm en de GPS van de telefoon wil delen met de Colmi P8 smartwatch. Als je met een bepaalde toestemming niet akkoord gaat, is dat prima, maar dan kan je bijvoorbeeld geen locatiegegevens gebruiken of meldingen doorzetten vanaf je telefoon naar het horloge. Dit is volledig aan jou!

 4. Koppel de Colmi P8 aan de app

  Bovenin je scherm zie je de melding: “Voeg de polsband toe om meer gezondheidsinformatie te krijgen”, Druk op het slecht vertaalde OM TOE TE VOEGEN. Daarna zie je direct jouw apparaat in het scherm staan. In mijn geval is dat de P8b. Zorg dat je het horloge opgeladen hebt, om je pols zit en aan staat. Werkt het koppelen niet? Start je horloge en de app opnieuw op en probeer het opnieuw.Da Fit app dashboard

Beschrijving van de Da Fit Band app

De maker beschrijft de app als volgt:

 • Gebruik Da Fit Band op te zetten, spoor, en volg je gezondheidsgegevens dag en nacht.
 • Monitor en bijhouden van uw kwaliteit van de slaap.
 • Begin elke dag gevoel uitgerust met zachte alarm.
 • Krijg inzichten uit gemakkelijk te bekijken trends op basis van uw persoonlijke medische gegevens.
 • Stel je band trilt wanneer u inkomende oproepen op uw telefoon

Colmi horloge kopen

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.