Bekijk alle Black Friday deals in onze laatste blog via deze link mét live prijsupdates!⚫

Xiaomi Mi Band 6, 7 en 8 aangekondigd: goed nieuws voor de fans!

Ervaring Mi Band 5 review

Goed nieuws voor de fans van de goedkope Xiaomi Mi Band serie activity trackers. Er komen namelijk nog minstens drie Mi Band horloges op de market in de komende jaren. De twee technologie-giganten Huami en Xiaomi hebben hub samenwerkingsovereenkomst verlengt met nog eens drie jaar. Hierdoor krijgt Xiaomi de kans om als partner van Huami de Mi Band verder te ontwikkelen. Daarnaast gaan de twee bedrijven zich ook richten op meerdere horloges die niet binnen de Mi Band-serie zullen vallen. Deze samenwerking houdt in ieder geval in dat de Mi Band 6, 7 en 8 de komende jaren gelanceerd gaan worden. Na het succes van de Mi Band 5 is dat natuurlijk een logisch vervolg.

Mi Band serie wordt elk jaar geavanceerder

De allereerste Mi Band werd ooit verkocht voor 20 euro in 2015. De serie is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste serie horloges op het gebied van goedkope activity trackers. De vijfde generatie van deze serie kost weliswaar het dubbele vergeleken met de eerste tracker binnen de serie. Toch is het een enorm populair horloge dat wereldwijd goed verkocht wordt.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

Mi Band 5 was de laatste tracker in de serie

Ik heb natuurlijk dit horloge uitgebreid getest. Mijn ervaring met de laatste tracker in de serie lees je in de Mi Band 5 review. Je merkt goed dat de tracker steeds meer sensoren en functies krijgt. Zo kun je met de Mi Band 5 uitgebreide slaapstatistieken bekijken, meldingen van de smartphone zien en muziek bedienen (koppeling met telefoon vereist). Het is dan ook niet gek dat deze horloges zo populair zijn. Ze vormen een geweldig goedkoop alternatief voor bijvoorbeeld horloges van het merk Fitbit.

Wanneer komen de MI Band 6, 7 en 8?  

Het is vooralsnog onbekend wanneer de nieuwe Mi Band’s precies uitkomen. Het onderteken van de samenwerkingsovereenkomst door Huami en Xiaomi betekent alleen dat de toestellen er naar alle waarschijnlijkheid gaan komen. Deze Chinese bedrijven lanceren als eerst vaak de nieuwe horloges in Azië. In de maanden daarna komen de EU en Internationale edities op de markt. Als we naar het verleden kijken, kun je het volgende verwachten:

  • Mi Band 6 in 2021
  • Mi Band 7 in 2022
  • Mi Band 8 in 2023
Voor jou geselecteerd
Mi Band 5 review ervaring Edwin
5 features van de Xiaomi Mi Band 5 uitgelegd