Home » Blog » Fitbit werkt aan een COVID-19-algoritme voor vroege detectie

Fitbit werkt aan een COVID-19-algoritme voor vroege detectie

Fitbit detectie covid-19 persbericht

Het merk Fitbit is van plan om samen met Northwell Health het algoritme te valideren en verbeteren die vroege detectie van COVID-19 moet herkennen. Om dit onderzoek te versnellen ontvangt het bedrijf uit het potje van de US Army Medical Research and Development Command (USAMRDC) bijna 2.5 miljoen dollar. Dit wordt toegekend door het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het geld zal onder andere gebruikt worden om de ontwikkeling van een draagbare diagnostische mogelijkheid voor de vroege detectie van een COVID-19-infectie te bevorderen. Dit maakte Fitbit op 29-10-2020 bekend in een persbericht.

Gezond militair personeel

De onderscheiding maakt deel uit van de inspanningen van MTEC (Medical Technology Enterprise Consortium)  om militair personeel gezond en volledig operationeel te houden. Een vroege detectie van het coronavirus wordt als essentieel gezien voor militair personeel, omdat mensen het virus kunnen hebben zonder dat er symptomen zijn. Fitbit zal de kennis over wearables, detectie van ziektes, algoritmes voor machine learning en andere belangrijke gegevens gebruiken voor dit onderzoek. Fitbit gaat samenwerken met de Feinstein Institutes for Medical Research van Northwell Health.

Melding bij mogelijke ziekte

Als onderdeel van de studie zijn de partijen van plan enkele duizenden Fitbit-apparaten te distribueren aan Northwell Health-medewerkers. Zij zullen meldingen ontvangen van als ze mogelijk ziek kunnen zijn. Daarbij krijgt het personeel ook COVID-19-tests om de resultaten te beoordelen en te verifiëren.

Later ook voor andere gebruikers?

Vroege detectie is van cruciaal belang en Fitbit hoopt zo snel mogelijk draagbare ziektedetectiemogelijkheden aan zijn gebruikers te kunnen bieden. Fitbit zal samenwerken met de juiste toezichthouders om de beste weg voorwaarts te bepalen om deze functies op de markt te brengen. Notitie redactie: Er gaat natuurlijk een lange periode aan testen vooraf voordat dit eventueel aangeboden gaat worden aan de normale gebruikers van Fitbit. Als het aangeboden wordt, zal dit een hupmiddel kunnen zijn bij detectie van ziektes, zoals het coronavirus. Het zal niet het advies van een dokter, een test o.i.d. kunnen vervangen. De Fitbit Sense kan nu wel aangeven – aan de hand van o.a. huidtemperatuurmetingen – of een drager een griepje kan krijgen.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.