Aanbieding: Samsung Galaxy smartwatch met 30% (!!) korting. Bekijk hier!

Hoe start ik je een Fitbit horloge opnieuw op?

Beste Fitbit 2020

Soms reageert een Fitbit horloge of activity tracker helemaal niet meer. Een andere keer reageert het apparaatje niet meer als je knoppen indrukt, veegt of tikt op het scherm. Het kan ook zo zijn dat je de Fitbit wilt opladen, maar dat het scherm niet aangaat en je geen bevestiging krijgt van het opladen. Ook zie ik soms dat Fitbit horloges plots statistieken, waaronder stappen of GPS (alleen van toepassing bij de Fitbit Charge 4), niet meer goed telt. Dit kan ook slaapscore zijn. Dan is het handig om het apparaat even opnieuw op te starten. Maar… hoe start je een Fitbit horloge opnieuw op? Aan/uit zetten van een Fitbit activity tracker is gelukkig erg eenvoudig. Hieronder bespreek ik de verschillende optie per Fitbit.

Wanneer start je een Fitbit opnieuw op?

Als je een van de volgende problemen ondervindt, start je jouw Fitbit tracker even opnieuw op:

 • Synchroniseert niet
 • Reageert niet op het indrukken van knoppen, tikken of vegen
 • Opgeladen maar gaat niet aan
 • Houdt uw stappen of andere statistieken niet bij
 • Als je het horloge een paar maanden niet gaat gebruiken (standby of batterij leeg laten lopen is ook prima)

Waarschuwing: Steek niet zomaar paperclips of andere scherpe voorwerpen in een Fitbit

Sommige verschillende soorten Fitbit horloges hebben kleine gaatjes. Er zijn mensen die menen dat je in deze gaatjes een paperclip of ander scherp voorwerp moet duwen om het te resetten. Doe dit absoluut niet. Deze gaten in een Fitbit zijn bijvoorbeeld de microfoon of belangrijke sensoren, niet de reset-knop. Resetten of opnieuw opstarten van een Fitbit doe je alleen via de onderstaande stappenplannen.

Opnieuw opstarten / resetten van een Fitbit

Er zijn erg veel soorten activity trackers en smartwatches van dit merk te koop. Hieronder heb ik de stappenplannen van een aantal horloges op een rij gezet.

Fitbit Charge 4 en 3 opnieuw opstarten

Deze serie bestaat uit de Fitbit Charge 3 en de Fitbit Charge 4. Je kan de tracker eenvoudig opnieuw opstarten (als het scherm reageert), door via app instellingen naar Over te gaan. Hier kies je om het apparaat opnieuw op te starten of te herstarten. Werkt dit niet, omdat het scherm niet reageert op aanrakingen?  Dan onderneem je de volgende stappen.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

 1. Gebruik de officiële oplaadkabel en sluit de Fitbit Charge activity tracker aan op het stroom of aan een laptop.
 2. Zodra de Charge 4 of 3 even trilt, weet je dat de activity tracker goed is aangesloten
 3. Je ziet een batterij-icoon op je scherm verschijnen
 4. Houdt nu de knop vier tot acht seconden ingedrukt. De charge-tracker zal nu even trillen en je ziet het Fitbit-logo op je scherm verschijnen.

Ace en Inspire horloges resetten

Ook deze horloges moet je eerst in de oplader doen (USB, via computer of via een wandlader). Je onderneemt het volgende stappenplan om een Inspire HR of zonder HR horloge opnieuw op te starten:

 1. Sluit de Inspire of Ace aan op de oplader via USB of computer.
 2. Druk op de knop naast het display en houdt deze 6 seconden ingedrukt
 3. Er verschijnt een smiley op je scherm
 4. Trilt de tracker? Dan heb je hem succesvol opnieuw opgestart!

Fitbit herstarten op een Ace of Alta horloge

Dit zijn weer een beetje de vreemde eenden in de bijt. Deze horloges herstart je net op een iets andere manier dan andere Fitbit horloges.

 1. Sluit de oplaadkabel aan op de Fitbit Ace of Alta. Dit kan op een computer, laptop of gewoon op de normale USB stekker in de muur.
 2. Druk snel drie keer op de knop die op je oplaadkabel zit.
 3. Je ziet op het scherm het Fitbit Logo verschijnen en de tracker zal kort trillen na opnieuw opstarten.

Fitbit Versa, Blaze en Ionic opnieuw aanzetten bij fouten

Het gebeurt gelukkig helemaal niet vaak dat Fitbit toestellen vastlopen. Mocht het voorkomen op je Versa, Blaze of Ionic activity tracker, dan kun je het volgende doen om het horloge opnieuw uit/aan te zetten.

 1. Houd de knoppen aan de achterkant en onderkant van je tracker ingedrukt tot het Fitbit logo verschijnt. Wil je de Fitbit Versa 2 en Versa Lite herstarten? Dan hoef je alleen de “terug” knop ingedrukt te houden voor ongeveer 10 seconden.
 2. Laat de knoppen los als je het logo ziet
 3. Het apparaat is nu gereset!

Help: mijn apparaat staat er niet tussen

De bovenstaande stappenplannen zijn van de veelvoorkomende Fitbits. Staat die van jou er niet tussen? Geen zorgen! Voor een volledig overzicht van het opnieuw opstarten van dit soort horloges, bekijk je de informatie via deze link (Engelstalig)

Voor jou geselecteerd
Hoe meet je je pols voordat je een Fitbit horlogebandje koopt?