Home » Blog » Fitbit Luxe vs. Fitbit Charge 4: overeenkomsten en verschillen

Fitbit Luxe vs. Fitbit Charge 4: overeenkomsten en verschillen

Fitbit Luxe vs Fitbit Charge 4 vergeleken verschillen en overeenkomsten

De Fitbit Luxe is een activity tracker uitgekomen in 2021. De Fitbit Charge 4 is in 2020 al gelanceerd in maart. Hoewel er iets meer dan een jaar verschil zit tussen de twee trackers, is het nog steeds erg relevant om een vergelijking te maken. De twee activity trackers van het merk Fitbit vertonen veel overeenkomsten, maar ook veel verschillen. Twijfel je tussen deze twee fitnesshorloges? Dan is het verstandig om de onderstaande vergelijking goed door te nemen. Aan het einde geef ik mijn eerlijke mening over de twee trackers en welke je zou moeten kopen.

Prijzen bekijken: verschil in adviesprijs

Hieronder zie je de prijzen van de twee horloges. De adviesprijs wijkt iets af. De adviesprijs voor de Luxe is €149,95. De Fitbit Charge 4 kun je tegenwoordig kopen voor €129,00. Druk op de bekijk-knop voor meer info.

Fitbit Luxe prijzen

Fitbit Charge 4 prijzen

De overeenkomsten tussen de Fitbit Luxe en Charge 4

Qua uiterlijk hebben de horloges veel van elkaar weg. Ook aan de binnenkant zie je veel dingen die hetzelfde zijn. Hieronder een opsomming van de gelijkenissen tussen de Luxe en Charge 4:

De Fitbit Luxe en Fitbit Charge 4 hebben allebei:

 • Touchscreen
 • Rechthoekige horlogekast met de hoogte van 36mm
 • Aanbevolen polsomtrek 15-17cm
 • Bijna gelijk in gewicht (26g Charge 4 tegenover 26,2g Luxe)
 • Gorilla glass (sterk glas voor het horlogescherm)
 • Waterbestendig en waterdicht. Beiden een IPX8-code.
 • Minimale polsomtrek 14 cm – 22 cm
 • Materiaal standaard meegeleverde horlogeband van kunststof
 • Verwisselbare horlogeband
 • Geschikt voor Android en iOS
 • Toont smartphone meldingen
 • Bluetooth ingebouwd
 • Hartslagmeting & hartslagzones + meldingen bij overschrijding van de zones
 • Versnellingsmeter
 • Saturatiemeter
 • Meet activiteiten, stappen, beweging, waterinname, calorieën en slaap
 • Meten allebei VO2 Max
 • Klokfunctie
Zwemmen met Fitbit Charge 4
Met de Charge 4 kun je goed zwemmen!

Verschillen tussen de Fitbit Luxe en Charge 4

Er zitten natuurlijk ook veel verschillen tussen de twee activity trackers. De grootste verschillen zitten in het kleurenscherm, GPS en sportfuncties. De Fitbit Charge 4 heeft wél een ingebouwde GPS, waardoor je tijdens activiteiten geen telefoon mee hoeft te nemen om accurate gegevens te meten. De Fitbit Luxe heeft geen eigen GPS, maar een gedeelde GPS. Je moet dus wél een telefoon meenemen tijdens activiteiten. De Fitbit Luxe heeft wel een kleurenscherm, maar de Charge 4 niet. De Charge 4 heeft de mogelijkheid tot contactloos betalen (NFC). Deze functie ontbreekt – gek genoeg – bij de Fitbit Luxe.

Qua sportfuncties is de Fitbit Charge 4 aanbevolen voor: Fietsen, Fitness, Hardlopen, Triathlon, Zwemmen. De Fitbit Luxe meer voor Fitness. Met de Charge 4 kun je ook intervaltraining doen en fitnessleeftijd meten. Je zou de Charge 4 dus meer als een sporthorloge kunnen zien, vergeleken met de Luxe.

Conclusie: Welke activity tracker koop je?

De Fitbit Luxe is een echt fitnesshorloge en valt meer onder de categorie lifestyle. Een enorm pluspunt (en verschil met de Charge 4) is het prachtige AMOLED kleurenscherm. De Charge 4 moet het doen met een minder mooi zwart/wit scherm. Je koopt de Fitbit Luxe voor de uitstraling, de gave verwisselbare bandjes en om er mee te wandelen (wel telefoon meenemen als je de route wilt zien). De Charge 4 is meer geschikt voor als je ook wilt fietsen, hardlopen, zwemmen en andere actieve doelen hebt. De ingebouwde GPS van de Charge 4 is wel het grootste voordeel. Zo hoef je nooit een telefoon mee te nemen als je de route achteraf wilt bekijken in de Fitbit app. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Charge 4, omdat ik er veel mee sport. Sport je iets minder, maar doe je aan fitness en wandelen? Dan zou je voor de uitstraling en het kleurenscherm van de Luxe kunnen kiezen.

Bekijk de beste prijzen:

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.