Home » Blog » 5 vragen over hartslagbanden i.c.m. horloges + antwoorden

5 vragen over hartslagbanden i.c.m. horloges + antwoorden

Hartslagband horloge sporthorloge garmin polar h10 tri

Ik krijg regelmatig vragen over hartslagbanden in mijn inbox. Dit zijn vragen zoals: “Kan ik een Polar H10 koppelen aan een Garmin horloge?” en “Als ik een hartslagband om heb, meet het horloge dan de hartslag via de band of via de pols?”. Aangezien ik dit soort vragen enorm vaak krijg, is het hoog tijd om hier een blog over te schrijven. Hartslagbanden werken eigenlijk vrij simpel, zoals je in de onderstaande vijf vragen en antwoorden kan lezen. Mocht je nog meer vragen hebben, dan kun je altijd contact met mij opnemen. Ik gebruik zelf regelmatig van Polar de H10, OH1 en Verity Sense en van Garmin de HRM Tri. Ik ben ook bekend met een aantal andere merken, alleen deze gebruik ik niet erg veel.

Moet ik de hartslagband koppelen / ontkoppelen bij elk gebruik?

Nee. Je koppelt de hartslagband één keer aan een horloge. Daarna herkent het horloge automatisch als je de hartslagband om de borst hebt. De hartslagband stuurt dan een signaal naar het horloge. Na gebruik hoef je het niet te ontkoppelen. Je doet de hartslagband gewoon af. Daarna herkent het horloge dat er geen verbinding meer is en zal deze weer via de pols hartslagmetingen weergeven. Daarnaast herkent het horloge ook dat de hartslagband geen hartslag meer meet.

Mijn favoriete hartslagbanden

Hieronder zie mijn favoriete hartslagbanden van dit moment:

?Beste keuze

Polar H10

  • Betrouwbare meting
  • Vriendelijke geprijsd
  • ANT+

?Voor triatleten

Garmin HRM Tri

  • Betrouwbare meting
  • Geschikt voor open water
  • ANT+

?Armmeting

Polar Verity Sense

  • Meting via de arm
  • bluetooth verbinding
  • ANT+

Kan ik elke hartslagband verbinden aan elk willekeurig horloge?

Nee. Dat kan niet. Je moet goed kijken hoe hartslagbanden connectie maken en of een horloge dit kan ondersteunen. De meest gebruikte vorm van hartslagbanden koppelen is via ANT+. Deze manier van koppelen ontbreekt (gek genoeg) nog op veel horloges.

Kan ik een Polar hartslagband, zoals de H10, koppelen aan een Garmin horloge?

Ja! Dat kan. Zo is de Polar H10 100% compatibel met Garmin. Let wel goed op dat héle oude horloges van Garmin (die nu niet meer gemaakt worden) misschien nog geen ANT+ hebben. Vrijwel elk nieuwer horloge van Garmin heeft dit wel. Je kan dus de H10 van Polar koppelen aan een Garmin horloge.

Meet het horloge via de hartslagband of via de pols?

Als je de hartslagband hebt gekoppeld aan een horloge, dan meet het horloge vrijwel altijd netjes via de hartslagband. Dit is immers de beste manier van hartslag meten. Voor de zekerheid zou je het kunnen uittesten door het horloge van de pols af te halen en op tafel neer te leggen. Wordt er nog steeds een hartslag gemeten, dan werkt de koppeling met de hartslagband ?.

Hoe koppel ik een hartslagmeter aan een horloge?

Dit is een vrij algemene vraag, maar ik zal mijn best doen om er een antwoord op te geven. Het is natuurlijk wel erg afhankelijk van het horloge en het type hartslagband. Bij veel horloges, zoals die van merken Garmin, Polar en Suunto, werkt het vrij eenvoudig. Vaak herkennen ze het al als je een hartslagband om je borst hebt zitten, dat er iets moet gebeuren qua koppelen. Dit merkte ik ook bij de Garmin 745 review. Bij veel horloges kun je ook via instellingen>sensoren en accessoires een hartslagband of sensor koppelen. Deze kan je na het koppelen (of tijdens het koppelen) een naam geven.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.