Home » Blog » Wat meet de Xiaomi MI Band 6 als je geen telefoon meeneemt?

Wat meet de Xiaomi MI Band 6 als je geen telefoon meeneemt?

Mi Band 6 zonder telefoon workout

De Xiaomi MI Band 6 is een activity tracker die onder de categorie goedkope activity trackers valt. Deze tracker heb ik recent uitgebreid beoordeelt en ik ben er behoorlijk positief over. Je kan mijn MI band 6 review hier lezen. Er zitten enorm veel voordelen aan deze tracker. Het grootste voordeel is natuurlijk de prijs. Ik heb in de review wel een aantal nadelen benoemt. Eén daarvan is de gedeelde GPS. Hoewel een goede ingebouwde GPS niet voorkomt in goedkopere modellen horloges, vind ik het persoonlijk altijd wel een gemis. Je moet dus altijd een telefoon meenemen als je een workout gaat doen, zoals wandelen, fietsen of hardlopen. Je hoeft natuurlijk geen telefoon mee te nemen als je de MI Band 6 meeneemt. Ik heb dit voor je uitgetest. Wat meet de MI Band 6 zonder GPS van de telefoon?

Wandelen – hardlopen – wandelen – hardlopen etc.

Ik ben op 19-04 met mijn Garmin Forerunner horloge én de MI Band 6 gaan hardlopen samen met mijn vriendin. Wij waren op dat moment in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in de buurt van de Eenzame Eik (overigens een echte aanrader!). Mijn eigen horloge heeft wel een ingebouwde GPS. De MI Band 6 niet. Ik heb mijn telefoon niet meegenomen, waardoor de MI Band geen signaal had om een aantal belangrijke gegevens te meten.

Xiaomi Mi Band 6 - Acitivity tracker - Europese variant - Zwart

43,89
Bol.com
Prijs gecheckt op 5 december 2021 19:36

Wat meet de MI Band 6 zonder telefoon wel?

De MI Band doet tijdens workouts waarbij je geen smartphone meeneemt gewoon een gok. Er zijn een aantal gegevens die wel overeen komen met de activiteit op de Foreunner. Het horloge meet gewoon de workout tijd (je zet dit zelf aan en uit) en de hartslag tijdens de activiteit. Daarnaast doet het een gok op gemiddeld tempo en verbrande calorieën. Deze gegevens wijken dan ook het meeste af. De MI Band 6 probeerde wel de totale afstand te berekenen, waarschijnlijk aan de hand van de gemiddelde stapafstand en cadans.

Afwijkingen MI Band 6 t.o.v. de Forerunner

Je mag een horloge van honderden euro’s eigenlijk niet vergelijken met een horloge van een paar tientjes. De ene heeft een ingebouwde GPS, het andere horloge niet. Logisch dat hier verschillen in zitten! Het is wel leuk om te zien hoe goed de gok is van de MI Band 6. In de onderstaande tabel zie je goed de verschillen, waarbij ik de Forerunner als leidend zie van deze wandelen/hardlopen activiteit in de bossen.

GegevenMi Band 6Forerunner
Workout tijd38:1438:10
Gemiddeld tempo7:00 per km7:36 per km
Calorieën508451
Gemiddelde hartslag158149
Cadans149150
Stapafstand9688
Totale afstand5.45 km5.02 km

Conclusie

De MI Band 6 doet het helemaal niet slecht voor een horloge in deze prijsklasse. De grootste afwijkingen zitten in het gemiddelde tempo en de hartslag. Voor de sporter die ongeveer wilt weten wat je hebt gedaan is de MI Band 6 wellicht voldoende. Mét telefoon meet de MI Band 6 veel gegevens wel een stuk betrouwbaarder overigens!

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.