Home » Blog » Fitbit: een lange herstart uitvoeren (laatste redmiddel)

Fitbit: een lange herstart uitvoeren (laatste redmiddel)

Koppelen Fitbit Charge 4 aan telefoon

Fitbit horloges doen meestal precies wat je wil: activiteiten bijhouden en de tijd weergeven. Soms reageert het horloge helemaal niet meer of worden de activiteiten niet goed weergeven en/of gemeten. Je start het horloge dan opnieuw op, waarna het probleem vaak is verholpen. Heb je nog steeds problemen, voer je een reset uit. In het uiterste geval meld je het apparaat als defect en krijg je de tracker gerepareerd weer terug. Soms krijg je een vervangend toestel. Voordat je deze – drastische – stap neemt, kun je het stappenplan in dit artikel eens proberen: een lange restart uitvoeren. Dit wordt ook door de Fitbit klantenservice gezien als het laatste redmiddel voor het retour melden.

Stappenplan lange herstart Fitbit

In het onderstaande stappenplan zie je precies hoe je een lange herstart met een Fitbit horloge uitvoert. Let op: je start het horloge helemaal opnieuw op. Gegevens die op het horloge staan opgeslagen gaan verloren. Gegevens die je met de Fitbit app hebt gesynchroniseerd niet. Die blijf je gewoon houden!

Benodigde tijd: 10 minuten.

Herstart Fitbit uitvoeren

 1. Aan de oplader

  Sluit het horloge of de activity tracker aan de oplader aan.

 2. Fitbit knop ingedrukt houden

  Terwijl de Fitbit aan de oplader zit, druk je de knop in van je Fitbit. Doe dit ongeveer 15 seconden.

 3. Vasthouden tot het horloge twee vibraties geeft

  De Fitbit laat een batterij icoon zien. Er gaan twee vibraties zijn: 1 korte vibratie, en 1 gemiddelde/lange vibratie.

 4. Na vibraties gaat het toestel uit

  De Fitbit gaat uit

 5. Voortgangsbalk en 7 vibraties

  Het apparaat gaat aan en laat een voortgangsbalk zien en korte vibraties vinden plaats. De voortgangsbalk vult zichzelf. Let op: In totaal vinden er 7 korte vibraties plaats.

 6. Fitbit uit de oplader halen

  Verwijder de Fitbit uit de oplader, de Fitbit gaat uit.

 7. Weer aan de oplader, herstart uitgevoerd

  Doe de Fitbit weer aan de oplaadkabel. Je hebt nu een schone installatie op de Fitbit.

Wat als een lange herstart / fabrieksherstart / terugzetten naar fabrieksinstellingen niet helpt?

Dan neem je contact op met de Fitbit helpdesk. Je kan de Nederlandstalige helpdesk bereiken via de telefoon en mail. Ze reageren vrij vlot op vragen! Hoe je dit precies doet, lees je in het artikel over mijn Fitbit kapot, wat te doen? Overige problemen en oplossingen waar ik op Sporthorloge365 over heb geschreven:

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.