Home » Blog » Deze (sport)horloges en smartwatches komen in 2020 nog uit!

Deze (sport)horloges en smartwatches komen in 2020 nog uit!

Fitbit Versa 3 review bekeken roze

We naderen straks alweer bijna het einde van het jaar 2020. Voor veel mensen echt een jaar om snel te vergeten, maar laat ik het daar maar even niet over uitweiden. Op horloge-gebied was het een ‘oké’ jaar. Er zijn niet veel écht vernieuwende horloges op de markt gekomen. Enkel een aantal hele gave horloges, zoals de Withings ScanWatch en de Polar Grit X. Daarnaast hebben meer merken nieuwe horloges binnen dezelfde serie uitgebracht, zoals de Mi Band 5 en meerdere modellen in de Garmin Marq series. Het lijkt er wel op dat de echte hoogtepunten op smartwatch-, activity tracker- en sporthorloge-gebied tegen het eind van 2020 pas uitkomen. Hieronder bekijk ik de horloges die nog in 2020 uitkomen en waar ik persoonlijk erg veel van verwacht.

Fitbit Sense

Fitbit Sense van binnen

Verwacht op: 25 september 2020 in Nederland en België
Bijzonderheden: Bekijk leuke pre-order dealsFitbit Sense kopen prijsvergelijker

De Fitbit Sense is misschien wel het horloge waar de meeste mensen onwijs naar uitkijken. Als ik de informatie die nu bekend is beoordeel, kan dit wel eens de verkoopcijfers van de populaire Versa 2 doen verbleken. De smartwatch krijgt vier nieuwe sensoren, waar je jouw huidtemperatuur mee kan meten, een ECG hartfilmpje maakt en op meerdere manieren stress meet. Ik heb de Fitbit Sense uitgebreid bekeken in deze populaire blog.

Fitbit Versa 3

Verwacht op: 25 september 2020 in Nederland en België
Bijzonderheden: Derde versie in de Versa-reeks, bevat wél GPS!

Naast de aankondiging van de Fitbit Sense heeft het bedrijf meteen de Versa 3 bekendgemaakt. Vergeleken met zijn voorganger heeft het een beter, groter en helderder amoled-scherm. Voor het eerst in de geschiedenis van de Versa-serie, bevat dit horloge wel een eigen GPS. Zo ben je niet meer afhankelijk van de telefoonverbinding om de route te volgen.

Apple Watch Series 6

Verwacht op: Op 15 september weten we -waarschijnlijk – meer
Bijzonderheden: Gaat gebruik maken van WatchOS 7

Op het moment moeten we het helaas nog doen met geruchten. Apple lijkt echter op het grote Apple Event van 15 september (digitaal event) meer informatie te geven over de Series 6. Je hoeft geen horloge-expert te zijn om te zeggen dat dit horloge weer als warme broodjes over de toonbank zal gaan. Zodra er meer bekend is over dit horloge, lees je dit natuurlijk op Sporthorloge365.

Huawei Watch GT 2 Pro

Huwei GT2 Pro editie

Verwacht: in de maand september 2020 (snel dus!)

Huawei maakt echt hele gave smartwatches. Eerder heb ik al een review geschreven over mijn Huawei GT 2e Sport horloge. Ik ben oprecht onder de indruk van het horloge. Daarom verwacht ik ook veel van de GT 2 Pro. Met een batterijduur van maximaal 14 dagen en meer dan 100 al toegevoegde sportprofielen, is het ook als sporthorloge-fanaat iets om naar uit te kijken. Daarnaast krijgt het een 47 mm oversized behuizing met een helder 454 x 454 AMOLED-scherm, uitgevoerd in een hoogwaardige titanium behuizing met keramische achterkant. Ik ben benieuwd!

Overige horloges om naar uit te kijken

De volgende horloges komen ook nog in 2020 uit:

  • TicWatch 3: Komt uit in september 2020 en krijgt de vernieuwde Snapdragon Wear 4100 processor. Hierdoor wordt het een mega-snel horloge met een verbeterde batterijduur. Er gaan geruchten dat de nieuwe chip tot 85% sneller is en een tot 25% betere batterijduur heeft.
  • Huawei Watch Fit: Met Het 456 x 280, 1,64-inch scherm hoopt Huawei op het gebied van activity trackers weer hoge ogen te gooien. Het horloge heeft 96 trainingsprofielen (vooraf geïnstalleerde sporten) en 12 ingebouwde trainingen. Naar verluidt ook Watch Fit, hersteltijd, VO2 Max metingen, GPS en zuurstofsaturatie in bloed metingen. Verwacht in september / oktober 2020 voor een adviesprijs van ongeveer €129,99.
  • Honor Watch GS Pro: 5ATM waterdicht, 100 vooraf geïnstalleerde trainingen, extra focus op wintersport. Het horloge heeft een continue hartslagmeting en kan SpO2 meten (zuurstofsaturiatieniveau in het bloed). Wordt ergens in 2020 verwacht. Nog geen releasedatum bekend.
  • Alpina X Alive smartwatch: Normaal gesproken bekijk ik niet zoveel hybride smartwatches, maar voor de Alpina X Alive maak ik graag een uitzondering. Een prachtig horloge met enorm veel sportfucnties. Je kan er vrijwel alle populaire sporten mee tracken. Het mooie is dat er gebruik wordt gemaakt van Philips sensoren.
  • Amazfit X: Eén van de meest bijzondere projecten van 2020. Een geavanceerde smartwatch- en wellness-tracker. Het gebogen AMOLED-scherm ziet er erg gaaf uit.
  • Xiaomi Mi Watch Color/Revolve: Onbekend hoe de EU-versie er uit gaat zien.
  • Xiaomi Mi Watch: Onbekend hoe de EU-versie er uit gaat zien.
Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.