Home » Blog » Hoe werkt de Daily Readiness Score van Fitbit? (Dagelijkse herstelscore)

Hoe werkt de Daily Readiness Score van Fitbit? (Dagelijkse herstelscore)

Dagelijkse Gereedheidsscore Daily Readiness Fitbit

Fitbit Premium komt regelmatig met updates. Vaak zijn het kleine updates waar de betalende leden niet enorm veel van merken. Soms zijn er grotere veranderingen. Eind augustus kwam Fitbit met een grote verandering: de Daily Readiness score. Deze werd aangekondigd en uitgelegd op 25 augustus 2021 in een persbericht op Google Keyword. De aankondiging komt bijna tegelijkertijd met het nieuws van de nieuwe Fitbit Charge 5. (lees ook mijn Charge 5 review en ervaring) In het Nederlands gaat deze nieuwe functie naar verluidt Dagelijkse herstelscore heten. Deze score geeft aan of jouw lichaam klaar is voor de volgende workout en of je voldoende bent herstelt. Een interessante toevoeging van Fitbit.

Wist je dat: Garmin heeft ook al geruime tijd een soortgelijke score. Zij noemen dit Body Battery, zoals je onder het kopje Body Battery in de Forerunner 745 review kan lezen.

Wat is de Daily Readiness Score, ook wel Dagelijkse Herstelscore genoemd?

De Daily Readiness Score wordt in het Nederlands Dagelijkse Herstelscore of Gereedheidsscore genoemd. Deze score is gebaseerd op gegevens die het Fitbit horloge tijdens de dag en slaap meet. Kort gezegd: De Dagelijkse Gereedheidsscore geeft aan of je klaar bent voor de volgende activiteit en of je voldoende bent herstelt. Dit wordt gemeten aan de hand van drie factoren:

  • Activiteiten die je hebt ondernomen
  • hartslagvariabiliteit (HRV)
  • Slaapstatistieken

Goed om te weten: De score vergelijkt uw recente activiteits-, slaap- en hartslagvariabiliteit (HRV)-niveaus met uw persoonlijke baseline. De score is past zich dus aan jou aan!

Veelgestelde vragen over de Daily Readiness

Een aantal vragen en antwoorden:

Kan ik als niet-Fitbit Premium lid deze score zien?

Nee. De Dagelijkse Gereedheidsscore is alleen voor betalende Fitbit Premium leden. Bij aankoop van een Fitbit toestel krijg je 6 maanden Premium cadeau. Daarna moet je er voor betalen. Concurrenten, zoals Garminbieden deze score wel gratis aan.

Naar welke Fitbit toestellen komt de Dagelijkse Gereedheidsscore?

De score zal worden toegevoegd op de Fitbit Sense, Versa 3, Versa 2, Charge 5, Luxe en Inspire 2.

Is een hoge of lage score goed?

Een lage score betekent dat je lichaam nog niet klaar is voor de volgende workout. Je moet nog meer herstellen voordat je iets intensiefs gaat ondernemen. Een hoge score betekent dat je wel klaar bent voor een intensieve workout.

Geschikte toestellen

Hieronder zie je een aantal geschikte Fitbit apparaten. Druk op het horloge om er meer over te lezen.

Afbeelding: https://www.fitbit.com/global/us/technology/daily-readiness-score

nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook graag over robotstofzuigers, en massage guns en robotgrasmaaiers . Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.