Home » Blog » Op de hoogte blijven van weertrends met Suunto

Op de hoogte blijven van weertrends met Suunto

Suunto en weer trends omstandigheden zonsopgang alarm

Het merk Suunto heeft een aantal hele gave outdoor-horloges op de markt gebracht. Je merkt ook dat de ontwikkelingen van Suunto erg richting outdoor gaan. Zo hebben ze bijvoorbeeld enorm veel middelen om op de hoogte te blijven van het laatste weernieuws. Zoals Suunto zelf zegt in een recent artikel: “Of je nu aan het wandelen, wandelen, hardlopen, klimmen of mountainbiken bent, het is verstandig om de weers- en omgevingsveranderingen bij te houden.” Je wilt natuurlijk niet overvallen worden door plotselinge weersveranderingen als je avontuurlijk aan het hiken bent. Het bedrijf biedt meerdere tools om maximaal op de hoogte te blijven. Hoe helpt Suunto jou het weer beter te begrijpen?

SuuntoPlus Weer

De functie Weather Insights SuuntoPlus op Suunto 9 Baro geeft je uitgebreide informatie over stormalarmen, temperatuurmetingen, barometrische trends, zon- en maanfasen en meer. Deze feature is helaas alleen nog maar beschikbaar voor op de Suunto 9 Baro, maar ik hoop dat deze handige weersapp ook in nieuwere modellen van Suunto te vinden zal zijn. Je ziet namelijk ook op je horloge informatie over:

  • Zonsondergang en zonsopgang
  • Temperatuur
  • Watertemperatuur (door het horloge onder water te houden)
  • Geschatte aankomsttijd na zonsondergang
  • Barometrische trends
  • Stormalarm’
  • Huidige zuurstofniveau (meting van het zuurstofpercentage ten opzichte van het zeeniveau)

Suunto 9 Baro kopen

Hieronder zie je de beste prijzen in de Nederlandse webwinkel voor dit gave outdoorhorloge.

Wijzerplaat met focus op weer

Voor de Suunto 5 en Suunto 9 is er wel een nieuwe wijzerplaat beschikbaar. Deze heeft een focus op weer. Je ziet op je hoofdscherm dan informatie over de zonsopgang en zonsondergang, wind, neerslag en andere weertrends.

Suunto wijzerplaat
Bron: Suunto.com

Weersvoorspellingen

Suunto heeft een samenwerking met MyRadar. Dit is een gratis app die geschikt is voor meerdere horloges. In de app zie je weersvoorspellingen, maar ook high-definition radardisplay van jouw huidige locatie met daarbij time-lapse-opnamen van de weersfronten. Deze app is eigenlijk wel een must have voor mensen die een horloge van dit merk hebben en veel buiten zijn.

Weersomstandigheden toevoegen aan trainingslogboek

Met Klimat, deze simpele app kun je eenvoudig met de meeste Suunto horloges integreren. Zo zie je bij elke training in je logboek hoe het weer is geweest. Het is altijd leuk om terug te kijken naar de weersomstandigheden tijdens activiteiten in het verleden. Ook is het handig om de weersomstandigheden te zien van activiteiten waarbij je let op snelheid of een pb wilt halen.

Stel een alarm in bij zonsondergang en zonsopgang

Op de Suunto 5 en Suunto 9 kun je een alarm instellen via Instellingen > Alarmen. Zo kun je bij zonsondergang en zonsopgang een alarm instellen. Erg handig voor bijvoorbeeld fotografen, wandelaars e.d.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.