Aanbieding: Bekijk de pre-order deals van de nieuwste Fitbit smarwatch via deze link!

Forerunner 45 plus, een verbeterde Forerunner 45 (2020-versie)

Garmin Forerunner 45 Plus
Uitgelichte afbeelding: https://buy.garmin.com/en-GB/GB/p/731641

Begin augustus 2020 lanceerde het merk Garmin een nieuwe versie van de zeer populaire Forerunner 45. Deze heeft de naam Forerunner 45 Plus gekregen. Gek genoeg is dit horloge niet groots aangekondigd in hun press room of in een mail aan partners. Het horloge heeft wel een eigen pagina gekregen op de website van Garmin . Het normale horloge van deze reeks is mij al erg goed bevallen. In het verleden heb ik deze een aantal dagen mogen uittesten. Het is een erg goed instap-horloge voor hardlopers en wandelaars. De Forerunner 45 Plus heeft een aantal nieuwe functies en staat voor een adviesprijs van 139 Engelse pond te koop op de Garmin website. Dit is ongeveer 153 euro. Wanneer het horloge op de Nederlandse markt komt is nog onbekend.

Nieuwe functies op de Forerunner 45 Plus

Er worden geen hele grote en belangrijke functies toegevoegd aan de plus-versie van het horloge. Je krijgt nog steeds alle functies die in het basismodel zitten. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om metrics, zoals de Race Predictor en Recovery Time Advisor te gebruiken.

Race predictor

Race Predictor projecteert een ideale racetijd voor verschillende afstanden, zoals 5 km, 10 km, halve en volledige marathon. Deze berekening is toegankelijk via de prestatiewidget van een horloge.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

Het horloge gebruikt de VO2 max. schatting en uw trainingsgeschiedenis om een ​​beoogde racetijd te geven. Het horloge analyseert enkele weken van uw trainingsgegevens om de schattingen van de racetijd te verfijnen. De Forerunner 45 Plus kan deze statistieken meten.

Recovery Time Advisor

Recovery Time Advisor is geeft een geschatte hersteltijd aan hoe lang het duurt voordat je volledig hersteld bent en klaar bent voor de volgende zware training. Deze tijd kan variëren van 0 uur tot 4 dagen en wordt berekend aan de hand van het trainingseffect van je voltooide activiteit, de hoeveelheid resterende tijd tijdens het aftellen van je hersteltijd aan het begin van je activiteit en het algoritme van Firstbeat.

Garmin Forerunner 45 Plus horloge hardlopen

Is de 45 plus van Garmin een goed sporthorloge?

Jazeker. Dat was de normale Garmin Forerunner 45 eigenlijk ook al. Het is – naar mijn mening – een van de beste goedkopere sporthorloges voor hardlopers van alle leeftijden. Verder is het horloge uitgerust met een 1,04 inch scherm en gaat de ingebouwde accu zeven dagen mee in normale modus (gekoppeld aan een smartwatch). In totaal krijg je maar liefst 13 uur GPS tijd uit het vernieuwde Forerunner horloge. Een mooie koop als wandelhorloge en hardloophorloge. Het horloge is nog niet bij officiële dealers in Nederland te koop. Ik verwacht zelf dat Decathlon het horloge binnenkort wellicht in het assortiment gaat opnemen. Hieronder bekijk je de normale versie van het horloge, wat ook nog een prima koop is voor de hardloper en wandelaar!

Voor jou geselecteerd
Garmin Forerunner 945 review
Garmin Forerunner 945 review en mijn ervaring