Home » Blog » Fitbit mag ECG app gebruiken in VS en Europa

Fitbit mag ECG app gebruiken in VS en Europa

Sense Fitbit horlogebandje

Eind september 2020 komt de Fitbit Sense uit. Deze nieuwe smartwatch is uitgerust met een aantal sensoren, zoals de EDA-sensor en een ECG-hartfilm-sensor. De laatste sensor zal nog niet direct bij lancering beschikbaar zijn. De ECG-meting moet eerst door diverse partijen worden goedgekeurd. Recent bracht Fitbit goed nieuws uit! Fitbit heeft goedkeuring ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), evenals Conformité Européenne (CE) -markering in de Europese Unie. De sensor wordt in oktober 2020 voor elke Fitbit Sense-gebruiker geactiveerd.

Sense herkent boezemfibrilleren

In het Engels wordt gesproken over Atrial fibrillation, A-fib of AF. In het Nederlands spreken we van boezemfibrilleren of atriumfibrilleren. De Fitbit Sense kan – op basis van het hartritme en ECG-metingen – deze hartritmestoornis herkennen. Het vervangt natuurlijk niet een bezoek aan een dokter of medisch expert, maar kan je wel een indicatie geven dat er iets mis is. Het is immers een aandoening die wereldwijd meer dan 33.5 miljoen mensen treft. De Sense is dan ook een ECG horloge.

ECG Fitbit Sense in oktober beschikbaar

zal in oktober 2020 beschikbaar zijn voor gebruikers op Fitbit Sense in de volgende landen: de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Nederland, Zweden, Zwitserland, Tsjechië, Polen, België, Portugal, Roemenië, Ierland, Italië, Spanje, Frankrijk, Hongkong en India. Je kan het horloge nu alvast bestellen, zodat je zeker weet dat je de Fitbit Sense op tijd in huis hebt. Hieronder zie je enkele beste prijzen? Voor een volledig overzicht bekijk je onze Fitbit Sense kopen prijsvergelijker!

Een meting maken

Fitbit-Sense-ECG-maken-afbeelding

Je kan zelf met de Fitbit Sense eenvoudig een ECG-meting maken. Gebruikers houden gewoon hun vingers vast aan de roestvrijstalen ring op het horloge terwijl ze 30 seconden stil blijven staan ​​om een ​​meting te krijgen die kan worden gedownload en gedeeld met een arts. Zowel langdurige hartritmeanalyse (PPG) als elektrocardiogram (ECG) spelen een belangrijke rol. Fitbit streeft ernaar om gebruikers beide opties te bieden op basis van hun individuele behoeften. Hartritmestoornissen op de lange termijn kunnen onze gebruikers de mogelijkheid geven om asymptomatische AFib te identificeren die anders onopgemerkt zouden kunnen blijven.

Vragen over Fitbit en ECG

Een aantal vragen beantwoord!

Kunnen alle Fitbit horloges een hartfilmpje (ECG) maken?

Nee, op het moment kan alleen de Fitbit Sense dit doen. Dit apparaat is uitgerust met meerdere sensoren en aanraakpunten. Een ECG-meting maak je door je het scherm aan beide hoeken vast te pakken met je vingers. Daarnaast meet het apparaat hoe gestrest de gebruiker is en meet het de huidtemperatuur.

Herkent de Fitbit Sense boezemfibrilleren?

Ja. De Fitbit Sense kan – op basis van het hartritme en ECG-metingen – deze hartritmestoornis herkennen.

Kan ik deze Fitbit al kopen?

De Fitbit Sense kopen kan als pre-order. Dan wordt deze op de dag van release (25 september 2020) bij jou bezorgd! Je krijgt dan ook nog eens 6 maanden Fitbit Premium gratis of 50% korting op de weegschaal van Fitbit. Bekijk de Fitbit Sense pre-order aanbiedingen.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.