Bekijk direct alle Fitbit aanbiedingen van deze week via deze link!⌚

Fitbit Charge 4 uitzetten, hoe doe je dat?

Fitbit Charge 4 review

De Fitbit Charge 4 is een populaire activity tracker die het afgelopen jaar enorm vaak is verkocht. Het apparaatje staat zelfs vaak bovenaan de toplijsten van meest verkochte activity trackers. Ik begrijp het wel. Het is dan ook een oerdegelijke activity tracker met een aantal gave functies. Toch zie ik ook een aantal verbeterpunten, bijvoorbeeld op het gebied van de GPS, die wel erg veel batterij kost. Ik vertel hier meer over in de uitgebreide Fitbit Charge 4 review. Ik krijg regelmatig de vraag over hoe je de Fitbit Charge 4 uitzet. Kun je deze activity tracker wel uitzetten, of moet je hem opnieuw opstarten? In dit artikel lees je er alles over.

Kun je de Fitbit Charge 4 uitzetten?

Een aantal toestellen van Fitbit kun je aan/uit zetten, maar dit is niet het geval bij de Fitbit Charge serie, waar ook de Charge 4 onder valt. Je kan een Fitbit Charge 2, 3 of 4 niet uitzetten. Dit klinkt misschien vervelend, maar als je het toestel altijd om je pols hebt, dan maakt het eigenlijk weinig uit. Waarom zou je de activiteitentracker helemaal uit willen zetten? Ik test meerdere horloges en heb ook een aantal horloges hier liggen die ik niet altijd aan wil hebben. Ik ervaar het dus wel als vervelend dat de batterij volledig leeg moet zijn om een Charge-tracker uit te kunnen zetten. Dit zie je ook terug bij de Xiaomi Mi Band 5.

Opnieuw opstarten

De Fitbit Charge 4 kan misschien wel een aantal problemen geven, waardoor je het toch opnieuw op wil starten. Bij veel apparaten zet je deze eerst even uit, maar dat kan dus niet. Opnieuw opstarten doe je bijvoorbeeld als de koppeling met een smartphone niet werkt, het scherm vastloopt of als de koppeling verloren gaat. Dit doe je als volgt:

  1. Navigeer naar instellingen
  2. Druk op Reboot Device of in het Nederlands Herstart toestel
  3. Gebeurt er niets? Houdt dan de hoofdknop voor 8 seconden ingedrukt totdat de tracker uitgaat
  4. Als het goed is zie je nu een smiley op je scherm en trilt de Charge 4 kort.
Voor jou geselecteerd
Fitbit detectie covid-19 persbericht
Fitbit werkt aan een COVID-19-algoritme voor vroege detectie