Home » Blog » De beste survivalhorloges: Survivallen en bushcraften!

De beste survivalhorloges: Survivallen en bushcraften!

Survivalhorloge bushcraft horloge

Survivallen is helemaal hot tegenwoordig. Van het brave bedrijfsuitje waar je een ochtendje gaat survivallen in het bos of op een parcours, tot avontuurlijke reizen. Survival is het Engelse woord voor overleving. Het is een erg avontuurlijke sport. Survivallen kan je ook in extreme situaties doen.

En dan hebben we het niet over een weekendje in de bossen van de Ardennen wandelen en kanoën. Dan hebben we het over overleven in de natuur. Zelf voor je eten zorgen door te vissen en rivieren oversteken op een zelfgemaakt vlot. In de avond zoek je een veilige plek om te overnachten.

Je wilt dan echt een goed sporthorloge mee nemen. Een horloge om mee te survivallen is dan een must. Je wilt een goed kompas hebben en natuurlijk moet het horloge zeer robuust zijn. Wat zijn de beste survival-horloges? Een overzicht! Met eerlijke reviews.

Wat is survival precies?

Een survival is een tocht of training. In de originele vorm proberen mensen te overleven in de natuur. Zij krijgen zo min mogelijk spullen mee om zichzelf te redden. Lange wandelingen, zelf kampvuur maken, rivieren oversteken met kano’s of een zelfgemaakt vlot en zelf voor je eten zorgen staan centraal. Dit soort tochten worden zowel solo als in groepsvorm uitgevoerd. Ook is deze sport in trek als bedrijfsuitje en wordt het ook in de vorm van actieve reizen georganiseerd.

Survival is gericht op overleven. Daarnaast heb je ook mensen die aan Buscraft doen. Zij verblijven langere tijd in de natuur, maar zijn hier wel beter op voorbereid. Zij hebben vaak meer kennis over overleven in de natuur en speciale spullen bij zich. Survival en Buscraft hebben veel overlap, maar het doel is anders. (meer info)

Photo by Kyle Glenn on Unsplash

Mijn aanraders: Top 3 survival

Garmin Tactix Delta Solar

 • Topklasse
 • Militair horloge
 • Betrouwbaar kompas
 • Absoluut de beste keuze

Polar Grit X

 • Budgetvriendelijk
 • Echt outdoor horloge
 • Betrouwbaar kompas
 • Beste alternatief

Casio G-Shock Mudmaster

 • Geen slim horloge
 • Goed survivalhorloge
 • Enorm budgetvriendelijk
 • ATM 20 rating

Waar let je op als je een survivalhorloge gaat kopen?

Een survivalhorloge heeft enorm veel gelijkenissen met een militair horloge. Dit artikel zou daarom net zo goed de beste militaire horloges kunnen heten. Ook twijfelde ik kort om het artikel om te dopen tot beste bushcraft-horloges. Uiteindelijk heb ik het gehouden bij het meer algemene survivallen. Een goed militair, bushcraft of survivalhorloge heeft in ieder geval de volgende kenmerken:

Mijn favoriet: Garmin Smartwatch Tactix Delta

Garmin heeft écht onwijs veel horloges gemaakt. Ze domineren op het moment de sportieve markt. Ook de surivial-wereld zijn ze hard aan het veroveren met de militaire horloges uit de Garmin Smartwatch Tactix -series. Deze serie bestaat uit meerdere gave (maar wel duurdere) horloges. Eigenlijk zouden alle horloges uit de Tactix-serie onder het kopje mijn favoriete horloge voor survivallen kunnen staan. Toch heb ik gekozen voor de Charlie, Delta en de Delta Sapphire. Het zijn zeer robuuste horloges en hebben enorm gave functionaliteiten.

Kenmerken Tactix Delta en Delta Sapphire

 • Nachtzichtmodus
 • Stealth-modus
 • Te gebruiken met een nachtzichtbril
 • Weergave van meerdere GPS posities
 • Uitgebreid kompas
 • Geprojecteerde waypoints
 • Kill switch
 • Ondersteuning voor multi-GNSS
 • ABC-sensoren
 • Expeditiemodus: GPS verbruikt een stuk minder batterij en gaat megalang mee
 • Climbpro: Een duidelijk overzicht van het terrein waar je je in begeeft op basis van hoogte, klimpercentage en hoogteverschil.
 • En nog véél meer mogelijkheden op het gebied van sport en gezondheidsstatistieken.

Het beste survivalhorloge kopen

Je kan het horloge in meerdere winkels kopen. De goedkoopste opties van dit moment staan voor je hieronder op een rij. Deze prijzen worden dagelijks live bijgewerkt!

Beste budget opties voor een survivalhorloge

In de categorie surival, bushcraft en zeer avontuurlijke sporthorloges vind je al snel hele dure opties. Gelukkig zijn er ook een aantal budget opties in deze categorie. Deze zijn weliswaar iets minder geavanceerd dan horloges in de duurdere categorie, maar dat maakt ze niet minder geschikt voor hun doel! Sommige horloges kun je voor de hele avontuurlijke (lees: niet bedrijfsuitjes tochten) tochten het beste voorzien van een screenprotector.

Casio G Shock Mudmaster: multifunctioneel horloge om mee te survivallen

Casio is een merk wat je niet vaak op Sporthorloge365 tegenkomt. Voor de sporthorloge toplijsten komen we vaak – terecht – uit bij Garmin, Polar, Suunto en andere merken. Casio maakt echter voor de bushcrafters, survivallers en andere avonturiers hele goede horloges. De Casio G-Shock Mudmaster is daar een voorbeeld van. Dit horloge kan enorm goed tegen een stootje en heeft een ATM certificering van 20. Met recht een van de beste normale horloges voor survivallen die je op dit moment kan kopen. Hieronder zie de beste prijs van dit moment.

Nieuw: Solar horloges, horloges die opladen door zonne-energie

De grote hype op het gebied van outdoor horloges van dit moment zijn de solar horloges. Dit zijn horloges die opgeladen worden door zonne-energie. Ideaal voor mensen die veel buiten zijn. Je hoeft echt niet in de volle zon te lopen om met een solar horloge op te laden. Hieronder zie je goede opties. Klik je op de bekijk-knop, dan lees je direct meer informatie over het zonne-horloge!

Veelgestelde vragen over survivalhorloges en militaire horloges

Een aantal vragen en antwoorden op een rij gezet! Heb je ook een vraag? Neem dan gerust contact met mij op!

?Wat voor soort horloge zoek je als je wilt survivallen, bushcraften of militair bent?

Je zoekt een horloge met een hele lange batterijduur. Daarnaast moet het horloge tegen een stootje kunnen en een goed kompas hebben. Als militair wil je ook nog eens dat gegevens eenvoudig van de smartwatch gewist kunnen worden en dat je met een nachtkijker het scherm nog steeds kan zien.

?Wat is een survivalhorloge?

Een survivalhorloge is precies hoe het klinkt: een hulpmiddel om je pols dat je zeker bij je moet hebben in een overlevingssituatie. Als je in het bos wandelt en er een storm komt, of als je aan het skiën bent en een lawine toeslaat, wordt er belangrijke informatie weergegeven die je kan helpen bij het zoeken en redden van teams, of om je eigen weg te vinden uit een lastige situatie met zo min mogelijk schade aangericht.

⌚Analoog of digitaal?

Dit is een persoonlijke keuze. Een analoog horloge kun je gebruiken als je ‘bij de tijd’ wilt blijven. Wil je liever wat meer met het horloge, dan kun je beter kiezen voor een digitaal horloge. Ik ben zelf – als groot sporthorloge fanaat – fan van digitale bushcraft en survival-horloges.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.