Home » Blog » Polar Ignite 2 vs. Polar Vantage M2: Welke moet je kopen?

Polar Ignite 2 vs. Polar Vantage M2: Welke moet je kopen?

Vantage M2 vs Ignite 2 polar

Recent heeft Polar twee nieuwe horloges op de markt gebracht: de Polar Ignite 2 en de Polar Vantage M2. Logischerwijs zijn dit de opvolgers van de Ignite en de oude Vantage M. Alhoewel de twee horloges totaal verschillend zijn, lijken toch veel mensen te twijfelen over welk horloge zij moeten kopen. Er zijn enorm veel verschillen tussen de twee horloges. In deze blog vergelijk ik de Iginte 2 met de Vantage M2. Ook lees je over aan wie ik de horloges aan kan raden en aan wie niet.

Multisporthorloge vs. fitnesshorloge

Eigenlijk is het een vergelijking tussen een duurder multisporthorloge (M2) met een fitnesshorloge (Ignite 2). Op de Polar website wordt gesproken in iets andere termen. De M2 wordt een horloge met een “Athlete Attitude” genoemd en de Iginte 2 een horloge “for everyday confidence in action. Al zou ik het moeten omschrijven, dan zou ik het een sporthorloge vs. lifestylehorloge noemen.

Overeenkomsten en verschillen

Beiden horloges zijn uitgerust met een hartslagsensor die via de pols de hartslag meet. Daarnaast hebben de horloges dezelfde ingebouwde GPS met eventuele opties om energie te besparen. Dat zijn de grootste overeenkomsten. Daarnaast zijn er enorm veel verschillen tussen deze horloges op te merken. Je kan ze eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Je kan het beste kijken naar jezelf. Wat wil jij uit een horloge halen? Ben je een sporter en wil je vooral sporten tracken met een Polar horloge? Dan kies je de Vantage M, M2, V of V2. Wil je een meer allround horloge, die je goed kan combineren met je dagelijkse outfit en zoek je een horloge met GPS en stappenteller? Dan kun je de goedkopere Ignite 2 overwegen.

Een infographic

Polar.com heeft een hele gave infographic gedeeld met daarin een goed overzicht van de verschillen tussen de twee horloges:

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.