Home » Blog » Polar Grit X vs. Polar Vantage V2: verschillen en overeenkomsten

Polar Grit X vs. Polar Vantage V2: verschillen en overeenkomsten

Polar Grit X review ervaring mening

2020 is een druk jaar geweest voor Polar. Vlak voor de zomer van 2020 lanceerden het bedrijf het outdoor-horloge Polar Grit X, wat goed werd ontvangen door fans en critici. Eind 2020 kon je de Polar Vantage V2 kopen. Op het eerste gezicht vertonen deze horloge veel gelijkenissen. Twijfel je tussen de twee nieuwe horloges van Polar? Dat begrijp ik wel. Daarom lees je in deze blog alles over de overeenkomsten en verschillen tussen de Polar Vantage V2 en de Polar Grit X. Het laatste horloge heb ik uitgebreid getest. Mijn ervaring met dit horloge lees je in de Polar Grit X review.

Verschillen tussen Grit X en Vantage V2

De Vantage V2 is het nieuwste horloge van het merk, vandaar dat in dit model een aantal nieuwe dingen zijn ingebouwd. Deze vind je niet terug op de Grit X. Ook hebben beiden horloges een andere adviesprijs. De Grit X is te koop voor €429,90 en de Vantage V2 kost je gemiddeld €499,90. Toch nog een flink verschil! Daarnaast bevat de Vantage V2 de volgende kenmerken die de Grit X niet heeft:

  • Fietsen en hardlopen prestatietesten: de Vantage V2 heeft meerdere tools om je prestaties en fitheid te testen. Ook kun je hartslagzones aanpassen, zodat je nog meer uit je training kan halen.
  • Hersteltest benen: Doe de hersteltest voor je benen en bekijk binnen een paar minuten de uitslag. Het horloge vertelt je of je klaar bent voor de volgende intensieve training, waarbij je de benen veel gebruikt.
  • Muziek beheren vanaf het horloge: De Vantage V2 heeft uitgebreide tools voor het beheren van muziek. Dit ontbreekt bij de Grit X.

Welke sport bij welk nieuw Polar horloge?

Drie sporten uitgelicht:

Hardlopen

Ik adviseer de Vantage V2, alhoewel beiden horloges prima geschikt zijn om mee hard te lopen. De Vantage V2 heeft ingebouwde fitnesstests die je tijdens het hardlopen kan uitvoeren, waardoor dit model net een streepje voor heeft.

Hiken/wandelen

Zowel de V2 als Grit X zijn hier goed geschikt voor. Ga je echter mee avontuurlijk wandelen in bijvoorbeeld de bergen of meer ruige omstandigheden? Dan kies je de Grit X. Dit is een echt outdoor horloge met lange batterijduur, speciaal gemaakt voor dit soort doeleinden!

Fietsen

Ook hier ga ik voor de Vantage V2 om precies dezelfde reden als bij het hardlopen. Er zijn fitheidstesten beschikbaar waarmee je de fietsconditie en FTP kan berekenen. Daarnaast is de hersteltest benen ook interessant voor de fanatieke fietser!

Verschillen en overeenkomsten op een rij

In de onderstaande afbeelding zie je precies de overeenkomsten en verschillen tussen de twee horloges op een rij. Zo zie je goed dat de V2 net even wat nieuwe features heeft.

Polar Vantage V2 vs. Polar Grit X
BRON

Welk horloge moet ik kopen: conclusie?

Dit is in veel gevallen echt afhankelijk van je smaak, tenzij je de twee fitnesstesten, hersteltesten en muziekcontrole erg belangrijk vind. Dan kies je voor de Vantage V2. De adviesprijzen ontlopen elkaar niet enorm. Zoals je op de bovenstaande afbeelding kan zien, ontlopen ook de features elkaar niet. Beiden zijn het hele gave en goede horloges. Heb je geen echte voorkeur qua functionaliteiten? Dan is het de moeite waard om naar het uiterlijk, de soorten bandjes die te koop zijn en hoe groot en zwaar het scherm is, te kijken. Voor de fanatieke outdoor-sport-liefhebber adviseer ik de Grit X. De hardloper haalt wellicht net iets meer uit de Vantage V2.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.