Bekijk alle Black Friday deals in onze laatste blog via deze link mét live prijsupdates!⚫

Nieuw aangekondigd: Garmin Descent Mk2 duikhorloge

Garmin duikhorloge 2020
Bron: Businesswire & Garmin.com

Niet alleen de Garmin Instinct Esports Edition Gaming Smartwatch is onlangs toegevoegd aan de Garmin collectie. Het bedrijf heeft een dag eerder ook een nieuw duikhorloge aangekondigd. Eén van de nieuwste Garmin-telgen is het Garmin Descent Mk2 duikhorloge. Dit duikhorloge is slechts een paar dagen geleden gelanceerd, op woensdag 21 oktober 2020. De voorloper van dit model is de Garmin Descent Mk1.

Garmin Descent duikhorloges

Garmin Descent is de naam waar de duikhorloges van dit merk onder bekend staan. Ook in de duikerswereld zijn sporthorloges enorm populair. Door de diepte van het water waar duikers in verblijven (vaak voor een langere tijd) zijn veel sporthorloges niet geschikt voor duikers. Ook sporthorloges waar je mee kan zwemmen kunnen vaak niet erg diep (en lang) onder water zonder kapot te gaan. Na de Descent Mk1 is er nu ook de Garmin Descent Mk2 en de Descent Mk2i.

Over de Garmin Descent Mk2 en Mk2i

Het verschil tussen de Garmin Descent Mk2 en de Mk2i is dat de Mk2i luchtintegratie heeft. De Descent is een multisporthorloge dat ook geschikt is voor duikers. Op beide horloges kan je kiezen uit meerdere duikmodi. Om alle beschikbare velden te kunnen zien kan je extra schermen toevoegen op de watchface. Je kan duikopties selecteren voor duiken met gastanks van onder andere Nitrox en Trimex. Daarnaast heb je een meter, Apnea, Apnea Hunt en een closed-circuit rebreather. De duiken die je hebt gemaakt kan je bekijken en delen via de Garmin Dive app. In deze app kan je de gegevens opslaan van 200 verschillende duiken.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

Duikhorloge Garmin MK2
Bron: Garmin

Het besturingssysteem van dit duikhorloge komt overeen met het besturingssysteem van de Garmin Fenix 6. Met behulp van geavanceerde satellietconnectiviteit kan je precies zien waar je onder water bent gegaan en op welke plek je weer boven water kwam. Je kan hem hiervoor koppelen aan de satellietcommunicators van inReach en met de inReach duikbehuizing.

Overige functies van de Garmin Descent Mk2

Duikhorloge MK2
Bron: Garmin

Ook wanneer je buiten het duiken om erg actief bent kan je gebruiken van dit functionele en complete sporthorloge. Wat enorm gaaf is, is dat dit horloge de VO2 max waarden aanpast voor temperatuur, hersteladvies en hoogte. Hierdoor worden de metingen steeds meer nauwkeurig. Loop je ook hard? Dan helpt de PACEPRO technologie jou om het juiste tempo aan te houden tijdens het hardlopen. Een tempo met aangepaste begeleiding dat is gebaseerd op jouw niveau. Een route volgen met dit horloge kan ook met de afslag-voor-afslag aanwijzingen. Met speciale ABC-sensoren kan je over een trail navigeren. De ingebouwde hoogtemeter laat de hoogtegegevens zien, de barometer houdt het weer in de gaten en je kan gebruik maken van het kompas met 3 assen.

Voor jou geselecteerd
Garmin horloge per sport hardlopen fietsen basketbal zwemmen outdoor hiken
Welk Garmin sporthorloge kopen bij welke sport?