Bekijk alle Black Friday deals in onze laatste blog via deze link mét live prijsupdates!⚫

Garmin Instinct Esports Edition Gaming Smartwatch

Garmin Instinct Esports Edition Gaming Smartwatch

“It’s not April 1 right? This feels like an April fools prank.” Bij het verschijnen van de Garmin Instinct Esports Edition Gaming Smartwatch was dit één van de vele reacties. Wij begrepen de reactie wel. Ook wij vroegen ons namelijk af hoe dit horloge zou werken. Al grappend fantaseerden wij over hoe het horloge muisklikken zou registreren in plaats van stappen. Zou dit horloge een echte game changer zijn? Nadat we ons verdiept hebben in de wereld van e-sports, zijn wij in ieder geval wel van mening veranderd. Fitness, sport en gezondheid gaan wel degelijk samen met de competitieve tak van e-sport.

Een horloge voor gamers

De Garmin Instinct is nu verkrijgbaar als de Garmin Instinct Esports Edition Gaming Smartwatch. Een speciale editie van de Garmin Instinct gemaakt voor gamers. Dit horloge is niet het eerste esports horloge. Het merk Gucci bracht al eerder een esports horloge op de markt in samenwerking met het Europese esports team Fnatic. Dit nieuwste game horloge van Garmin is echter een stuk beter betaalbaar. Wij zijn erg benieuwd hoe populair dit horloge gaat worden!

Het belang van sporten voor e-sporters

Op sociale media lazen wij veel verbaasde reacties over het sporthorloge van Garmin speciaal voor gamers. Toch is dit helemaal geen raar product. E-sporters hebben juist veel profijt van een gezonde en actieve levensstijl. Fitness bevordert namelijk de concentratie en het reactievermogen. Dit zijn allebei essentiële factoren voor competitieve e-sporten en amateur e-sporters.

Mensen die veel zittend werk doen of gamen, zoals (professionele) streamers, gamers, kantoorpersoneel en e-sporters, kunnen te maken krijgen met enkele gezondheidsrisico’s. Hierbij kun je denken aan het overbelasten van pezen, ligamenten en spieren in de regio’s van de handen, ellenbogen, schouders en rug. E-sporters worden namelijk geadviseerd om gerichte krachttraining als coördinatie-, mentale of duurtraining te integreren in hun leven. Wie aan de top van de e-sport wil functioneren, kan eigenlijk niet zonder deze trainingen.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

Over de Esports Edition Gaming Smartwatch

Misschien vraag je je af wat de meerwaarde is van een sporthorloge voor esporters of welke functies het horloge allemaal heeft. Eén van de eerste en belangrijkste functies die wordt benoemd is dat de hartslag met behulp van een streamingfunctie live kan worden weergegeven in een livestream. Hiervoor is een Bluetoothverbinding nodig met de computer. De fysieke en mentale invloed van esports wordt op deze manier goed zichtbaar gemaakt. Meningen verschillen over of dit nou echt een meerwaarde heeft. De meeste reacties van gamers zijn echter positief. Daarnaast is de Garmin Instinct een goed sporthorloge en is de esports-modus een interessante extra functie (waar je niet extra voor hoeft te betalen). Het horloge is zwart van kleur en heeft verschillende rode kleuraccenten.

Garmin Instinct edities

Niet alleen gamers kunnen gaan voor het Garmin Instinct horloge. Dit horloge is er namelijk in verschillende soorten. Alle soorten kunnen opladen door middel van zonne-energie. Hierdoor wordt de batterijduur van de horloges nog langer. Naast het standaard horloge en het Garmin Instinct Esports Edition Gaming Smartwatch is er ook een tactisch horloge, een surf horloge en een camo horloge. Met het surf horloge kan je getijdengegevens bekijken en speciale surfactiviteiten opslaan. Zo kan je bekijken hoe veel golven je gesurft hebt, de maximale snelheid die je behaald hebt en de afstand die je hebt afgelegd.

Voor jou geselecteerd
Garmin D2 Air
Garmin D2 Air aviator horloge speciaal voor piloten