Bekijk direct alle Fitbit aanbiedingen van deze week via deze link!⌚

Hardlopen met Mi Band 4 en Garmin 735XT: Enorme verschillen

Garmin Mi Band test GPS hardlopen
Afbeelding: Eigen beheer

De goedkope activity trackers worden steeds goedkoper. Waar je vroeger geen GPS-horloge kon vinden onder de 100 euro, kun je er nu al één kopen onder de 25 euro. Weliswaar heeft het horloge geen ingebouwde GPS, maar werkt deze samen met een gekoppelde telefoon. Toch kan het apparaat afstand, route en stappen wel berekenen. Ik heb de proef op de som genomen en de Mi Band 4 met de Garmin 735XT met elkaar vergeleken. Ik kan je alvast vertellen dat de statistieken van hetzelfde hardloop-stukje énorm met elkaar verschillen.

Xiaomi Mi Band 4 statistieken 2km hardlopen

Ik ben tegenwoordig naast fietsen aan het proberen om het hardlopen aan te pakken. Iets wat ik nog nooit heb gedaan. Dit is pas de tweede week dat ik hier iets mee doen, vandaar dat de statistieken (op beide toestellen) nog een beetje bedroevend zijn 😉. Hieronder zie je de statistieken die de Mi Band 4 heeft opgemeten tijdens het hardlopen.

Garmin Forerunner 735XT statistieken

Mijn eigen horloge heeft weer hele andere statistieken gemeten. Hieronder zie je het overzicht van de activiteit die ik handmatig naar Strava heb gestuurd.

Hoeveel kilometer was het volgens de kaart?

Google maps geeft aan dat het 2km hardlopen is, zoals je hieronder in de afbeelding ziet.

Verschillen, Conclusie en kanttekening

Ik had tijdens het hardlopen ook mijn telefoon mee, maar de koppeling met de Mi Band activity tracker viel tussendoor regelmatig weg. Het toestel besloot daarom om maar helemaal geen GPS gegevens uit te wisselen en te vertrouwen op de stappen/afstand-teller. De Garmin heeft wel een ingebouwde GPS. Dit is natuurlijk een enorm verschil, waardoor het niet echt een goede vergelijking is. Toch bewijst het dat de afstandsteller/stappenteller/hartslagmeter van goedkope activity trackers toch iets meer met een korreltje zout genomen moeten worden.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

De Xiaomi Mi Band 4 kost gemiddeld €25,00 (en is soms zelfs goedkoper nu de Mi Band 5 uitgekomen is). De Garmin Forerunner kost tussen de €200,00 en €299,00 euro, maar is soms net iets goedkoper in de aanbieding. Voor €25,00 krijg je wel énorm veel waarde voor de Mi Band, waardoor het voor niet-sporters een perfecte koop is. De tracker is perfect voor de mensen die af en toe wandelen en kennis willen maken met activity trackers. Wil je iets meer? Dan zou ik toch een ander model overwegen. Zo heeft de Fitbit Charge 4 wel ingebouwde GPS en heeft Garmin verschillende leuke modellen op de markt.

Allebei de horloges in de winkel bekijken

Voor jou geselecteerd
Stryd Footpod koppelen aan Garmin sporthorloge
Stryd Footpod koppelen aan Garmin sporthorloge