Aanbieding: Samsung Galaxy smartwatch met 30% (!!) korting. Bekijk hier!

Activiteit toevoegen aan TrainingPeaks met een .fit bestand van Garmin

TrainingPeaks bestand toevoegen Garmin .fit bestand

Veel (fanatieke) sporters gebruiken TrainingPeaks om activiteiten te plannen en analyseren. Het platform wordt onder andere veel gebruikt door mensen die van een coach trainingsplannen krijgen. Deze planning wordt in TrainingPeaks geladen. Na het uitvoeren van de activiteiten, kunnen deze worden geanalyseerd. Meestal worden actviteiten met een Garmin toestel automatisch gesynchroniseerd als je een koppeling hebt gemaakt tussen TrainingPeaks en jouw Garmin horloge. Soms kan het zijn dat jouw Garmin toestel niet synchroniseert, bijvoorbeeld omdat Garmin Connect niet werkt, offline is of dat de koppeling gewoon mislukt. Dan kan je eenvoudig een .fit activiteitenbestand toevoegen aan TrainingPeaks. Hieronder kun je een uitgebreid stappenplan bekijken. Wil je liever een activiteit synchroniseren met Strava? Dan kan je het .fit bestand toevoegen aan Strava-stappenplan volgen!

Stap 1: Via USB koppelen aan een computer of PC

Je moet eerst het .FIT-bestand hebben waarin de activiteit in is opgeslagen. Dit klinkt misschien lastig, maar dat valt wel mee. Koppel eerst het horloge aan de computer met de meegeleverde USB-kabel. Dit is dezelfde kabel die je gebruikt om het Garmin-toestel op te laden.

.fit bestand koppelen Garmin Strava computer

Stap 2: Open de Garmin map

Dit doe je op een Windows PC via:

  1. Ga naar de startknop
  2. Druk op Deze PC
  3. Lokaliseer de Garmin Map. Bij mij is dit de D: map, maar dit kan bij jou anders heten!

Als alternatief kun je de afbeeldingen hieronder volgen:

Als je een Garmin horloge via USB koppelt aan een computer of laptop (Windows) krijg je de volgende melding:

Garmin-connect-fit-bestand-strava

Klik op deze melding en daarna op Map openen en bestanden weergeven verkenner. Je komt dan in de mappenverkenner van jouw Garmin horloge terecht!

Stap-1-Garmin-map-openen-laptop

Stap 3: Open de ACTIVITY map

Op het Garmin toestel staan verschillende mappen. Om het bestand te vinden van de activiteit die je naar TrainingPeaks wilt uploaden ga je eerst naar de Garmin map. Daarna zoek je de ACTIVITY-map en klik je deze aan. Ik sorteer zelf het liefste activiteiten op ‘gewijzigd op’. Dit doe je door te klikken op gewijzigd op. Als het goed is staan nu alle nieuwe activiteiten bovenaan. Staan de oudste eerst? Klik dan nog een keer op gewijzigd op.

Fit-bestanden-zoeken-Garmin

Kopieer het .fit bestand dat je wilt uploaden naar TrainingPeaks naar je bureaublad. Je klikt hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand en kiest voor kopiëren. Ga nu naar het bureaublad van jouw laptop of PC en klik met je rechtermuisknop op een leeg stukje. Daarna kies je voor Plakken. Het bestand verschijnt nu op het bureaublad en is klaar om naar TrainingPeaks geüpload te worden!

Stap 4: Handmatig bestand toevoegen aan TrainingPeaks

Je kan handmatig workouts uploaden naar TrainingPeaks als je het .FIT-bestand hebt gevonden. Dit is erg eenvoudig! Je moet hiervoor via een desktop of PC naar jouw TrainingPeaks dashboard gaat via deze link: https://app.trainingpeaks.com/.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

In het dashboard klik je op “Add a Workout”, zoals je in de onderstaande afbeelding ziet.

Add A Workout op TrainingPeaks

Je kan nu kiezen wat voor soort activiteit je handmatig wilt toevoegen, maar dit hoef je niet in te vullen. Het .fit bestand bevat namelijk alle informatie die je nodig hebt! Je klik op Upload a File:

Ik heb er voor gekozen om een activiteit van een aantal dagen geleden te uploaden. Een kort fietstochtje.

Trainingpeaks activiteit toevoegen vanaf Garmin fit

Vul eventueel nog wat extra gegevens in, zoals hoe je je voelde tijdens de activiteit en eventueel commentaar. Daarna klik je op Save & Close. De activiteit staat nu op TrainingPeaks! Je kan nu ook op de blauwe “Analyse”-knop drukken om alle gegevens van het .fit bestand te bekijken.

Analyse .fit bestand op Trainingpeaks kaart

Dit is het voorbeeld bestand dat ik zelf heb gebruikt voor dit stappenplan!

Analyse .fit bestand op Trainingpeaks hartslag en bpm, laps en meer

Wat is TrainingPeaks?

TrainingPeaks is een online en mobiel softwareplatform dat je helpt je voor te bereiden op een wedstrijd en waar je activiteiten kan bijhouden en analyseren. Of je nu een nieuwe fietser bent die op zoek is naar een trainingsplan, een ervaren atleet met een coach, of zelfs als je je eigen training wilt plannen en analyseren. TrainingPeaks biedt hiervoor talloze mogelijkheden! TrainingPeaks de grootste online software voor (duur)training, die je toegang geeft tot gepersonaliseerde trainingsplannen, geaccrediteerde coaches en krachtige tools om jouw voortgang bij te houden.

Voor jou geselecteerd
Garmin Mi Band test GPS hardlopen
Hardlopen met Mi Band 4 en Garmin 735XT: Enorme verschillen