Home » Blog » Handmatig een Garmin activiteit aan Strava toevoegen met .fit bestand

Handmatig een Garmin activiteit aan Strava toevoegen met .fit bestand

.fit bestand koppelen Garmin Strava computer

Je kan activiteiten handmatig toevoegen aan Strava toevoegen met een .fit bestand. Dit bestand wordt door Garmin sporthorloges aangemaakt om activiteiten in op te slaan. Normaal gesproken synchroniseer je activiteiten automatisch tussen verschillende websites. Als Garmin Connect bijvoorbeeld een storing heeft (zoals op 23 en 24 juli 2020), dan worden activiteiten niet automatisch gesynchroniseerd. Je kan dit nog wel doen door een aantal simpele stappen te ondernemen. Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Voor het voorbeeld heb ik de Garmin Forerunner 735XT gebruikt in combinatie met een laptop met Windows 10.

Stap 1: Koppel jouw horloge aan de computer met USB

Koppel het horloge aan de computer via de USB-kabel. Dit is de kabel waar je normaal gesproken het toestel mee oplaad. Je krijgt dan op je laptop of PC de volgende melding te zien:

Garmin Forerunner koppelen met PC - melding

Klik op deze melding. Je krijgt dan het volgende te zien:

Garmin Forerunner koppelen aan PC en opladen: verkenner mappen

Je klikt hier op “Map en bestanden weergeven Verkenner”. Eventueel kan je – als de melding te snel weg is gesprongen – hier ook komen door te gaan naar: Start > Deze PC > Garmin (Windows). Je komt dan in de onderstaande map terecht.

Garmin map van een sporthorloge op Windows PC

Stap 2: Activity map en .fit bestand zoeken

Klik de map Garmin aan en ga daarna naar de map genaamd “ACTIVITY“. Als het goed is staat deze map automatisch gesorteerd op alfabetische volgorde. Activity staat dus ergens bovenaan, anders moet je even zoeken in de lijst met mappen. Klik deze map aan. Sorteer de map dan op “gewijzigd op”, zodat de meest recente activiteiten bovenaan komen te staan. Als dit niet lukt, kun je ook gewoon de datum zoeken van het .fit bestand dat je wilt downloaden! Hieronder zie je hoe de map ACTIVIY er uitziet, gesorteerd op Gewijzigd op.

Activity map van een Garmin sporthorloge

Stap 3: Fit bestand downloaden

Kies uit de lijst het .FIT bestand van de datum van de activiteit die je handmatig toe wilt voegen aan bijvoorbeeld Strava of Runkeeper. Ik heb er voor gekozen om de activiteit van 21-7-2020 te uploaden. Je klikt met je rechtermuisknop op het bestand en klikt op ‘Kopiëren‘.

Bestand kopieren naar bureaublad

Daarna ga je naar het bureaublad en druk je op rechtermuisknop en klik je op ‘plakken‘. Het .fit bestand staat nu op jouw bureaublad. Je kan de Garmin weer loskoppelen (of je laat het apparaat nog even opladen aan de laptop, dat kan ook).

Stap 4: Handmatig activiteit uploaden op Strava

Nu het bestand op jouw PC of laptop staat kun je het handmatig uploaden naar Garmin. Ga naar de loginpagina van Strava en log in. Ga daarna op het rode plusje rechts bovenin staan en kies Activiteit Uploaden.

Je komt in het volgende scherm uit. Hier kies je natuurlijk voor de optie om een Bestand toe te voegen.

Klik op Bestanden kiezen, zoek het .fit bestand, dat je eerder van het horloge hebt afgehaald, en klik deze aan. Krijg je nu een foutmelding in het rood, dan staat deze activiteit al op Strava en is het een duplicate activity. Als de activiteit nog niet op Strava staat, zie je het volgende:

Vul nu Type Activiteit, Titel, Beschrijving en eventueel de Ervaren Inspanning in. Daarna druk je op Opslaan en bekijken. De activiteit staat nu op Strava!

Wat is een FIT-bestand van Garmin?

Een FIT-bestand is een GIS- gegevensbestand dat wordt gebruikt door Garmin GPS-sportapparaten en Garmin-software in het algemeen. Dit soort bestanden bevatten locatie- en tijdinformatie die is geregistreerd op het GPS-apparaat tijdens het uitvoeren van een activiteit op een geschikte wearable. FIT-bestanden kunnen worden geüpload naar de Garmin Connect webservice voor persoonlijke fitnesstracking.

Met FIT-bestanden kunnen gebruikers hun fysieke activiteiten in de loop van de tijd volgen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld elke keer dat ze hardlopen gegevens uploaden naar Garmin Connect en de gereden fietstochten op een kaart bekijken. Daarbij worden ook gegevens zoals de totale afstand, duur en verbrande calorieën voor elke activiteit bijgehouden.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.