Aanbieding: Bekijk de pre-order deals van de nieuwste Apple Watch via deze link!

Garmin Vivofit jr. 2: De beste tracker voor kinderen?

Garmin Vivofit Jr 2

Voor het artikel “De beste activity tracker voor kinderen” heb ik enorm veel activity trackers en horloges voor kinderen mogen uittesten. Na uitvoerig testen komt steeds de Garmin Vivofit jr 2 naar voren als beste horloge. Ook de reviews bij wedeverkopers, zoals Bol.com, Coolblue en andere grote winkels, zijn erg lovend. Kinderen zijn écht helemaal weg van deze activity tracker. In dit artikel bekijk ik – 9 maanden nadat ik het andere artikel heb geschreven – deze activity tracker nogmaals. Is het nog steeds de beste tracker voor kinderen?

Wat is de Garmin Vivofit Junior?

De Garmin Vivofit Junior 2 is een activiteitentracker (Engels: Activity tracker) voor kinderen. Het wordt gedragen als een polsband, net zoals een horloge gedragen wordt. De Vivofit Junior van het merk Garmin heeft een klein beeldscherm met een resolutie van 64 x 64. Het horloge is gemaakt van kunststof en heeft een totaalgewicht van 17,5 gram. Dankzij de IP66 certificering is het horloge waterbestending en waterdicht to 50 meter. Kinderen (en ook ouders) kunnen het Vivofit Junior polshorloge koppelen aan een telefoon met Android en iOS besturingssysteem. Het horloge meet stappen, houdt slaaptijd en slaapfases bij en kan gekoppeld worden aan andere apps, zoals Komoot, MyFitnessPal, Relive, Runkeeper, Strava en TrainingPeaks. Er zit tevens een bewegingssensor, en afstandsmeter in het apparaat ingebouwd. Het heeft géén hartslagmeter.

Garmin Vivofit jr. 2 kopen

Hieronder zie je een overzicht van de horloges die je binnen deze serie kan kopen. Eind 2020 komt de Vivofit Junior 3 uit. Vandaar dat de prijzen van de jr. 2 in de toekomst wellicht nog iets omlaag gaan! Dat betekent niet dat dit horloge gedateerd is (zie conclusie). De prijzen in de onderstaande vergelijker staan gesorteerd van laag naar hoog.

Kinderen kunnen punten verzamelen

Kinderen kunnen beloningen verdienen in de vorm van punten. Je kan zelf of samen met je kind taken invullen. Als taken zijn voltooid, kun je punten verdienen. Het is natuurlijk leuk om aan deze punten een soort van beloning te hangen. Bijvoorbeeld: meehelpen afwassen, half uur wandelen, hond uitlaten etc. Samen kun je bepalen hoeveel punten er nodig zijn om iets te doen wat je kind leuk vind. Het apparaatje stimuleert kinderen echt om meer te gaan bewegen. Als ouder kun je in de app goed meekijken naar het aantal stappen en actieve minuten.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

Slaaptijd, wekkerfunctie en activiteit

De Vivofit Junior meet ook de hoeveelheid slaap. Zo zie je hoe laat je zoon of dochter gaat slapen, of hij of zij veel in de nacht wakker is en hoe laat de dag weer opgestart wordt. Is jouw kind vaak midden in de nacht nog wakker? Dan kun je goed het gesprek aan gaan. Overdag worden alle activiteiten bijgehouden. Zo zie je goed hoeveel stappen er worden gezet en hoe actief jouw kind echt is. Vaak vinden kinderen het ook fijn om dit gegeven te meten en weten!

Horloge in verschillende thema’s

Het horloge heeft een ingebouwde wekker. Zo is het niet meer nodig om een losse wekker of telefoon aan te schaffen, puur om te gebruiken als wekker. Het horloge kun je tevens kopen in allerlei verschillende thema’s. Er is voor iedereen wel een geschikt thema te vinden. Bijvoorbeeld:

  • Captain America
  • Spider-Man
  • Resistance
  • Minnie Mouse
  • Star Wars
  • Prinses

Conclusie

De Garmin Vivofit jr. 2 is naar mijn mening nog steeds een van de beste activity trackers voor kinderen. Met name het verdienen van punten voor taken die je als ouder samen met je kind kan invoeren, werkt erg motiverend. Het horloge werkt goed, de app kan door ouders gecontroleerd worden en het motiveert kinderen om actiever te zijn. Je kan het horloge kopen in verschillende thema’s, waardoor er voor iedereen wel een leuke kleur/thema te koop is. Het is jammer dat er een hartslagmeter ontbreekt, maar dit is wel weer positief voor de batterijduur. AL met al, een prima koop! Wellicht dat de Vivofit jr. 3 eind 2020 dit horloge van mijn eerste plek af gaat stoten, maar vooralsnog is er in 2020 (en 2021 gepland) nog geen horloge die ik beter vind.

Voor jou geselecteerd
Garmin D2 Air
Garmin D2 Air aviator horloge speciaal voor piloten