Fitbit heeft een software-update uitgerold voor Versa 2 activity trackers. Het gaat hier om versie 4.1.1. en is alleen beschikbaar voor mensen die een Fitbit Versa 2 hebben. De update van het besturingssysteem richt zich op het optimaliseren van het hartslagvolg-algoritme en de typische bugfixes. De update wordt in verschillende fasen uitgerold en zal dus niet voor iedereen direct beschikbaar zijn.

Bekijk: Fitbit Versa 2 aanbiedingen

Welke versie heb ik?

Je kan controleren welke versie jouw Versa 2 heeft door naar links op de wijzerplaat te vegen en op het tandwielpictogram te tikken. Blader naar het einde van de volgende pagina en tik op Over. Hiermee gaat u naar een scherm met de firmwareversie op het horloge. De nieuwste versie heeft het nummer 35.70.7.14. Staat hier iets anders dan dat nummer dan heb je de nieuwe software niet.

Het kan zijn dat de uitrol u nog niet heeft bereikt, in dat geval moet u wat langer wachten. Wanneer je de bijbehorende smartphone-app opent, krijgt u meestal een melding dat er een update beschikbaar is.

Releaseopmerkingen Versa 2, update februari 2020

Volgens de release-opmerkingen van de software:

  • Optimaliseert het algoritme dat wordt gebruikt om uw hartslag te volgen op Versa 2
  • Bevat bugfixes en andere verbeteringen.

Al met al is het een zeer kleine update.

Reacties van gebruikers

De reactie op de update op Fitbit-fora was over het algemeen positief, dus het is waarschijnlijk veilig om te installeren. Een andere optie is om een ​​paar weken te wachten voor het geval dat er bugs zijn die je apparaat kunnen verpesten. Enkele gebruikers hebben wel opgemerkt dat hun scherm niet meer op alle aanrakingen reageerde nadat de nieuwe software was geïnstalleerd. Nadat zij het horloge opnieuw op hebben gestart, werkte het weer helemaal naar behoren. Een Fitbit Versa 2 kun je opnieuw opstarten door de knop aan de linkerkant gedurende 10 seconden ingedrukt te houden en los te laten.

Lees ook:  Sprint lanceert hun eerste smartwatch voor kinderen

Fitbit Versa 2 kopen

Hieronder zie je een aantal aanbiedingen voor deze activity tracker