De TicWris Max 4G is een soort gekrompen smartphone die je om je pols kan dragen. Het geheel bevat een 2880 mAh-batterij en wordt geleverd met een configuratie die identiek is aan een iPhone 7. Op het moment lijkt de TicWris geen megagrote impact te maken op de smartwatch-markt, maar we merken wel dat de grote smartwatch steeds meer begint te leven. Je kan de TicWris Max 4G kopen bij Gearbest met een levertijd van tussen de 5 en 10 dagen.  

Android Smartwatch met groot scherm

De redactie van de bekende technologiewebsite TechRadar zijn de TicWris Max 4G tegengekomen. Een Android-smartwatch die momenteel op Gearbest wordt vermeld voor verkocht voor bijna 160 dollar  en wordt geleverd met een configuratie die identiek is aan een iPhone 7.

Het heeft een quad-coreprocessor, 3 GB RAM, 32 GB interne opslag, een 2.880 mAh-batterij (dat is trouwens veel voor een smartwatch) en er is ook een 8MP front-facing met FaceID – niet exact als FaceID maar wel met gezichtsherkenning ontgrendelen. Het apparaat heeft 4G-connectiviteit en 1P67 waterbestendigheid – wat betekent dat je het onder de douche kunt nemen, maar zwemmen is geen goed idee.

Smartwatch of gekrompen smartphone?

De TicWris Max heeft een bijzonder ontwerp. Je vindt het leuk of haat het. Het ziet eruit als een kleine horizontaal georiënteerde smartphone dat aan een soort van riem is bevestigd. Het heeft een 2,86-inch scherm met een resolutie van 640×480 pixels. Het is uniek en het feit dat het al die technologie en een 2880mAh-batterij in zijn aanzienlijk kleine behuizing heeft gepropt, is iets wat wij zeker kunnen waarderen.

Lees ook:  Garmin Approach S62 golfhorloge: kopen & informatie

En omdat het een Android-smartphone is, zou je denken dat het op Wear OS van Google zou draaien zoals elke andere typische Android-smartwatch. Dit is echter niet zo. Het draait op Android 7.1.1 Nougat OS, net als sommige smartphones.

Meer specificaties

Andere specificaties zijn ingebouwde GPS, WiFi en een SIM-slot, wat betekent dat je afzonderlijke van een smartphone kan bellen. Verrassend genoeg lijkt de TicWris, voor een horloge met zoveel technologie, geen microSD-slot en USB-poort te bieden voor opladen en gegevensoverdracht. De 2880mAh-batterij voegt ook veel gewicht toe. De TicWris weegt ongeveer 153 gram, wat bijna net zo zwaar is als een smartphone. We houden hem in de gaten!