Aanbieding: Samsung Galaxy smartwatch met 30% (!!) korting. Bekijk hier!

Sprint lanceert hun eerste smartwatch voor kinderen

WatchMeGo sprint tracker kinderen
Uitgelichte afbeeldingen: Sprint.com

Het bedrijf Sprint heeft voor het eerst in hun bestaan een smartwatch speciaal voor kinderen gelanceerd. Deze heet WatchMeGo. Naast leuke specificaties gericht op de kinderen die het horloge dragen, is het apparaatje vooral erg fijn voor de gemoedsrust van ouders. Zo kun je als ouder de locatie van je kind in realtime volgen en heeft de smartwatch een SOS-knop, waarmee het kind direct een waarschuwing stuurt naar de smartphone van de ouder. Een releasedatum in Nederland is nog onbekend en we denken ook niet dat dit horloge in Nederland uitgebracht gaat worden. Toch is de ontwikkeling erg interessant om te volgen.

Bekijk ook: De beste activity trackers voor kinderen

Het bedrijf achter WatchMeGo

Het in Kansas gevestigde telecommunicatiebedrijf is een bekende aanbieder van draadloze en internetdiensten. Momenteel staat Sprint op de vierde plaats van het grootste mobiele netwerk in de VS, na Verizon, T-Mobile en AT&T.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

Sommige concurrenten hebben al smartwatches voor kinderen uitgebracht. Verizon verkoopt de GizmoWatch terwijl de Timex Family Connect op het T-Mobile-netwerk draait. Sprint probeert nu de markt te veroveren met een budgetvriendelijke smartwatch voor kinderen. Het horloge heeft in USD een adviesprijs van $144, maar ouders moeten wel een abonnement nemen om de tracker te kunnen gebruiken.

Veiligheid van het kind en gemoedrust van ouders centraal

WatchMeGo kinderen tracker

Zoals de naam al aangeeft, is WatchMeGo voornamelijk ontworpen met het oog op veiligheid. Om te beginnen is er realtime GPS-tracking via een smartphone-app voor ouders. De software maakt het mogelijk om veiligheidszones in te stellen. Als de dragen buiten deze zone komt, zal er automatisch een bericht naar een vooraf ingesteld nummer verzonden worden.

Een aantal kenmerken van het horloge

  • Ingebouwde GPS-tracking: Hiermee kun je de locatie van uw kind in realtime volgen.
  • Krasbestendig: Sterke wijzerplaat gemaakt van Gorilla Glass.
  • Lange batterijduur: Er zit een prima batterij in, waardoor een lange accuduur gegarandeerd kan worden
  • SOS-knop: Verzendt een waarschuwing naar de smartphone van de ouder.
  • Zorgeloze duurzaamheid: Water- en stofbestendig (IP67-classificatie) met stijlvolle horlogeband.
  • Real-time locatietracking: Altijd weten waar je kinderen zijn.
Voor jou geselecteerd
Apple Watch Series 6
3 nieuwe WatchOS 7-functies en hoe deze werken