Home » Blog » Fitbit meldingen op je scherm aanzetten en beheren

Fitbit meldingen op je scherm aanzetten en beheren

Zwemmen Fitbit Charge 4 activity tracker

Je kan op vrijwel alle moderne Fitbit toestellen meldingen krijgen vanaf een smartphone. Deze meldingen krijg je dan als je een Fitbit horloge koppelt aan de officiële Fitbit app. Dit heb ik tijdens mijn test met de Fitbit Sense natuurlijk meteen gedaan. Het instellen van het horloge ging erg eenvoudig. Je kan dit ook met bijvoorbeeld de Charge 4 en 3 en diverse varianten van de Versa, beheren in de Fitbit app. Meldingen zijn bijvoorbeeld e-mails, Whatsapp berichten, tweets, oproepen en andere meldingen die een smartphone op een dag binnenkrijgt. Je kan per app op je telefoon beheren of deze meldingen mag doorgeven aan een Fitbit toestel.

Wat zijn meldingen op een Fitbit horloge?

Meldingen op een Fitbit horloge worden weergeven op het horlogescherm, ook wel wijzerplaat genoemd. Dit zijn meldingen die binnenkomen op de gekoppelde smartphone. Hierbij kun je denken aan oproepen, Sms-berichten, agendagebeurtenissen, e-mails en meldingen van de op de telefoon geïnstalleerde apps. Als er bijvoorbeeld een Whatsapp bericht op de telefoon binnenkomt, wordt dit ook weergeven op het horlogeschermpje. Veel mensen vinden dit bij oproepen handig als bijvoorbeeld de telefoon in de lader zit. Zo weet je of je op moet staan om de telefoon te pakken als iemand belt (of juist kan blijven zitten 😉).

Hoe beheer je meldingen op een Fitbit?

Meldingen beheer je via de instellingen van het horloge zelf. Je kan dit op de volgende manier vinden:

  1. Open de Fitbit app
  2. Zorg dat er een horloge is gekoppeld die meldingen kan weergeven
  3. Ga naar account (profielfoto linksbovenin)
  4. Druk op je apparaat, bijvoorbeeld Versa 3 of Sense
  5. Scrol naar algemeen en klik op meldingen

Welke instellingen kan je aanpassen?

In het hoofscherm van meldingen kun je instellingen aanpassen voor: Oproepen, Sms-berichten, Agendagebeurtenissen, E-mails en App-meldingen. In de app-meldingen zie je een overzicht van alle applicaties die op je telefoon staan. Je kan er per app aangeven of je er een melding van wil ontvangen op je Fitbit activity tracker of smartwatch.  

Garmin Lily Xiaomi Mi Band
Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws en handige tutorials. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.