Home » Blog » Fitbit Charge 5 instellen voor eerste gebruik: Stappenplan met informatie

Fitbit Charge 5 instellen voor eerste gebruik: Stappenplan met informatie

Fitbit Charge 5 instellen

Heb je net een nieuwe Fitbit Charge 5 gekocht? Dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk instellen. Bestaande gebruikers van Fitbit krijgen netjes een pop-up op hun telefoon als zij de Fitbit activity tracker aan hebben gezet. Nieuwe gebruikers van Fitbit moeten eerst een aantal stappen ondernemen. In dit artikel neem ik je aan de hand van een kort stappenplan mee bij het instellen van de Fitbit Charge 5.

Meer info? Bekijk mijn uitgebreide Fitbit Charge 5 review.

Stappenplan Fitbit Charge 5 installeren

Hieronder vind je stap-voor-stap een uitleg voor nieuwe (en bestaande) gebruikers van Fitbit hoe je de Charge 5 kan instellen. Ik heb dit uitgetest op mijn Android-telefoon, maar op iOS-toestellen werkt dit nagenoeg hetzelfde.

Tip: Gaat de Charge 5 niet aan? Doe deze dan in de oplader. Dan werkt het instellen wel!

Benodigde tijd: 15 minuten.

Fitbit Charge 5 instellen voor eerste gebruik en Fitbit account aanmaken

 1. App downloaden

  Om een Fitbit horloge te kunnen gebruiken moet je de Fitbit applicatie op de telefoon zetten. Het kan ook op een tablet, maar mijn voorkeur heeft de Fitbit app op de telefoon. Heb je de app nog niet? Dan kun je deze downloaden in de appwinkel: download voor Android / download voor iPhone. Download en installeer de app. App downloaden

 2. App openen

  Nadat je de app van ca. 75MB op je telefoon hebt gezet, kun je deze openen. Je krijgt dan de optie om in te loggen of lid te worden. Heb je al een account, dan kun je direct inloggen. Anders moet je nog even een account aanmaken. Log in.

 3. Opladen

  Doe de Fitbit Charge 5 in de oplader om met het instellen te beginnen. Je ziet het scherm van de Fitbit oplichten. Het huidige batterijpercentage wordt weergeven.

 4. Instellen van de Charge 5

  In de app krijg je daarna direct de optie om de gezondheidstracker in te stellen. Druk op de knop instellen om te starten.

 5. Privacybeleid lezen

  Je krijgt nu het privacybeleid te zien. Lees deze even door en druk daarna op accepteren. Daarna krijg je uitleg over hoe je het toestel op moet laden, maar dit wijst eigenlijk vanzelf.

 6. Locatietoegang

  Fitbit heeft toegang nodig tot de locatie. Je vinkt hier de optie Tijdens gebruik van de app aan. Daarna wordt je geleid naar de instellingen van de app. Je wijzigt nu de voorkeur naar Altijd toestaan. Zo kun je gebruik maken van de voordelen van de Charge 5, zoals de GPS en andere opties waarbij locatie essentieel is.

 7. Fitbit koppelen en verbinding maken

  Nadat je de locatie instellingen op Altijd toestaan hebt gezet gaat de app verbinding maken met de Fitbit. Het verbinding maken kan even duren. Er verschijnt daarna een viercijferige code op het scherm van het horloge. Typ deze in in de app, bijvoorbeeld 9196. Na het intoetsen van de code wordt er automatisch verbinding gemaakt. De activity tracker zal nu gaan trillen en de taal van het horloge staat automatisch op dezelfde taal als de telefoon. In mijn geval: Nederlands.

 8. Koppelen via Bluetooth

  Bevestig de koppeling met Bluetooth. Dit is een stap die soms niet werkt. In dat geval werkt het vaak om de telefoon even aan en uit te zetten. Ook zou je de Bluetooth cache kunnen legen en de Fitbit app opnieuw kunnen installeren. Je kan deze stap ook tijdelijk overslaan om later in te stellen in de app.

 9. Charge 5 bijwerken

  Er staat altijd direct nieuwe software updates klaar voor je. Dit duurt even om te installeren. Ik raad zeker aan om dit te doen voordat je het toestel in gebruik gaat nemen. Ondertussen kun je informatie lezen over het horloge. Je maakt op deze manier kennis met je horloge. Je leest over: Tools voor stressbeheersing, geavanceerde hartfuncties, fitness en activiteit, gezondheidsstatistieken. slaapherkenning en slaapscores.

Je kan het horloge nu gebruiken!

Het horloge kopen en in de winkel bekijken

Druk op de bekijk-knop voor meer informatie

nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook graag over robotstofzuigers, en massage guns en robotgrasmaaiers . Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.