Home » Blog » Een activiteitenprofiel aanmaken op een Garmin sporthorloge

Een activiteitenprofiel aanmaken op een Garmin sporthorloge

Activiteitenprofiel toevoegen Garmin peddelsurfen

Alle horloges van het merk Garmin zijn voorzien van vooraf ingeladen activiteitenprofielen. Op de nieuwere Forerunner en Fenix modellen zijn dit o.a. fietsen (binnen/buiten), zwemmen (binnen/buiten), hardlopen en open water zwemmen. Ik heb zelf een eigen triathlon, peddelsurfen en hiken (Wandelen) activiteitenprofiel toegevoegd aan mijn Garmin horloge. Je kan gelukkig op vrijwel alle (nieuwere) Garmin modellen een eigen activiteitenprofiel toevoegen aan het horloge. Ga je een activiteit ondernemen, dan kun je deze ook op de juiste manier bijhouden op je sporthorloge en in de Garmin Connect app. Als je het horloge synchroniseert met bijvoorbeeld Strava, nemen zij het activiteitenprofiel over. In deze blog neem ik je stap-voor-stap mee: Hoe voeg je een nieuw activiteitenprofiel toe aan Garmin?

Wat is een activiteitenprofiel op een Garmin toestel?

Activiteitenprofielen zijn een verzameling instellingen die jouw sporthorloge optimaliseren op basis van hoe je het gebruikt. De instellingen en gegevensschermen zijn bijvoorbeeld anders wanneer u het apparaat gebruikt voor hardlopen dan voor fietsen. Activiteitenprofielen worden vooraf ingeladen op jouw Garmin toestel. Dit zijn profielen van bekende activiteiten zoals hardlopen, zwemmen en fietsen. Garmin toestellen bieden ondersteuning voor meer activiteiten middels handmatige activiteitenprofielen. Zo kunnen gebruikers ook andere activiteiten, zoals cardio, suppen en wandelen toevoegen aan het horloge.

Hiken, wandelen, yoga, cardio, roeien, XC-ski en krachttraining toevoegen

Garmin voegt regelmatig nieuwe activiteitenprofielen toe aan horloges. Deze activiteiten zie je vaak niet direct in het overzicht bij activiteiten, maar moet je er zelf even tussen zetten. Je kan dan per activiteit de gegevensschermen aanpassen naar wens. Om een bekend profiel van Garmin toe te voegen neem je de volgende stappen (de stappen kunnen per toestel iets verschillen, maar komen over het algemeen wel overeen). In het onderstaande stappenplan heb ik peddelsurfen (sup board, suppen) toegevoegd als activiteitenprofiel op een nieuwer model Garmin Forerunner.

 1. Ga naar menu
 2. Navigeer naar instellingen
 3. Zoek activiteitenprofielen of activity profiles
 4. Druk op + Voeg nieuw toe
 5. Selecteer een sport, bijvoorbeeld peddelsurfen
 6. Geef het activiteitenprofiel een kleur, zodat je deze kan herkennen tussen de lijst met andere activiteitenprofielen. Op de nieuwere Garmin Forerunner horloges kun je kiezen uit: Blauw, lichtblauw, groen, lichtgroen, oranje, rood, geel, roze en paars.
 7. Je kan zelf een naam geven aan het profiel, maar ook de vooraf ingestelde naam gebruiken. In dit geval “Kracht”.
 8. Je kan het profiel nu selecteren of zelf de instellingen aanpassen

Een eigen profiel toevoegen

Er zijn honderden sporten in de wereld. Niet alle sporten staan in de activiteitenprofielen-lijst van Garmin toestellen. Gelukkig kun je wel gewoon een eigen, nieuw profiel toevoegen. Zo zie je in alle aangesloten apps (Runkeeper, Connect, Strava etc.) goed welke activiteit je hebt uitgevoerd. Je onderneemt de volgende stappen om een eigen activiteit toe te voegen:

 1. Ga naar menu
 2. Navigeer naar instellingen
 3. Zoek activiteitenprofielen of activity profiles
 4. Druk op + Voeg nieuw toe
 5. Selecteer een sport die er het meeste op lijkt, of kies voor overig.
 6. Pas de profielnaam aan. Dit is even priegelen op een sporthorloge.
 7. Selecteer of je GPS wilt gebruiken tijdens deze activiteit.
 8. Kies wijzig instellingen om de gegevensschermen (de gegevens die je tijdens de activiteit op het horloge ziet) te wijzigen. De activiteit staat er nu tussen!

Garmin sporthorloges

Het merk Garmin is marktleider op het gebied van pure sporthorloges. De horloges uit de Forerunner-serie gaan als warme broodjes over de toonbank. Ik begrijp wel waarom! Bekijk hieronder een deel van de Forerunner-serie van Garmin live in de winkel.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.