Home » Blog » Verschillen Polar Ignite en Polar Ignite 2 op een rij

Verschillen Polar Ignite en Polar Ignite 2 op een rij

Polar Ignite vs Polar Ignite 2 verschillen

In 2021 heeft Polar het nieuwste horloge aangekondigd in de Ignite-serie. Erg creatief met namen is Polar niet voor de opvolger. Deze heet gewoon de Ignite 2. Ik heb het horloge al uitgebreid bekeken en hier een voorlopige mening over gegeven. Aangezien de Ignite 2 een opvolger is, vind ik het altijd leuk en interessant om de voorganger erbij te pakken en met elkaar te vergelijken. Er zijn een aantal verschillen tussen de twee horloges, maar een stuk meer overeenkomsten. In dit artikel licht ik een aantal verschillen uit tussen de Polar Ignite 2 en de Polar Ignite.

Grootste verschillen tussen de Ignite en Ignite 2

De Polar Ignite v.s. Ignite 2, wat zijn de verschillen? Naast enorm veel gelijkenissen zijn er enkele verschillen.

Datum van release

De Ignite is uitgebracht in 2019. De opvolger is in 2021 aangekondigd en uitgebracht.

Energiebronnen

Dit is een geheel nieuwe functie van de Ignite 2. Je kan bekijken hoe je lichaam verschillende energiebronnen heeft gebruikt tijdens een trainingssessie. Deze gegevens zijn inzichtelijk op het gebied van koolhydraten, eiwitten en vetten.

Polar Ignite 2 (credit: Polar)
Polar Ignite 2 (credit: Polar)

Autostop/start

Deze functie zit nog wel in het oudere model, maar heeft Polar niet in de Ignite 2 verwerkt. Dit is het automatisch registreren zodra je begint of stopt met bewegen tijdens een activiteit. De Ignite 2 doet dit wel, maar heeft het niet in een aparte functie verwerkt. Je blijft dus ook op de Ignite 2 de tijd die je actief bent zien in o.a. Polar Flow.

Smartwatch functies

De oude Ignite mist een aantal nieuwe smartwatchfuncties ten opzichte van de nieuwe Ignite 2. Zo kun je de kleurthema’s eenvoudig aanpassen, muziek bedienen en het weer bekijken op de nieuwste versie. Dit kan het oudere horloge niet. Beiden horloges geven wel smartphonemeldingen door op het display.

Batterijduur

De Ignite 2 heeft een speciale powersave optie, waardoor je het horloge 100 uur kan gebruiken zonder tussendoor op te laden. Je kan dan natuurlijk geen GPS of hartslag gebruiken. De Ignite 2 heeft wel een betere batterij dan zijn voorganger. Gebruik je het horloge in GPS stand (tijdens activiteit) met hartslagmeting, gaat de Ignite 2 tot 20 uur mee. De oudere Ignite gaat dan 17 uur mee. Qua gewicht en displaygrootte zijn er geen verschillen tussen de twee horloges.

Omgevingslichtsensor (ALS)

Een omgevingslichtsensor bij Polar is een functie die je ook ziet bij de Vantage V2 (premium sporthorloge). Deze functie is nieuw ingebouwd in de Ignite 2. Het stelt automatisch de helderheid van het display in op basis van het licht in je omgeving. De oude Ignite heeft deze functie niet.

Prijs

De Ignite heeft een adviesprijs van €199,90. Het nieuwere model kost 30 euro meer en heeft in 2021 een adviesprijs van €229,90.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.