Bekijk alle Black Friday deals in onze laatste blog via deze link mét live prijsupdates!⚫

Scherm Huawei GT2e gaat te snel uit tijdens workout

Stappenteller GT2 review horloge smartwatch

Veel smartwatches en activity trackers hebben een aantal dingen ingebouwd om de batterijduur te verlengen. Soms kun je aangeven dat je niet alle meldingen vanaf je telefoon door wil zetten naar een horloge. Ook kun je bijvoorbeeld op de Fitbit Charge 4 de GPS uitschakelen om zo langer van je tracker te genieten zonder dat je deze constant moet opladen. Veel horloges laten het scherm slechts een paar tellen aan staan, omdat schermweergave enorm veel batterij kost. Bij de Huawei GT2e gaat het scherm na een paar tellen uit. Dit kan lastig zijn als je een activiteit doet waarbij je juist gegevens wilt inzien van het horloge. Elke keer met het knopje op het horloge stoeien is ook niet ideaal. Je kan het scherm niet altijd aan laten staan, want dit zou teveel batterij kosten. Wel is er een andere oplossing.

Huawei GT2e standby, klokweergave en workoutweergave

De Huawei GT2e heeft wel een optie voor een standby scherm. Dit is echter alleen een klokweergave en geeft geen gegevens die te maken hebben met een huidige workout. In de Huawei GT2e review heb ik dit niet uitvoerig beschreven, omdat ik dit horloge niet als mijn vaste sporthorloge gebruik. Op echte sporthorloges zie je namelijk wel tijdens een workout de belangrijkste gegevens op je scherm. De Huawei GT2e houdt wel alle gegevens bij en je kan alle gegevens inzien tijdens een workout. Je moet alleen even op een knopje drukken voordat je dit ziet. Dit is tijdens een workout soms wat irritant.

Oplossing: scherm aan na arm optillen

Een oplettende bezoeker van Sporthorloge365 stuurde mij een mail met dé oplossing. Je kan op het Huawei GT2e horloge namelijk instellen dat je scherm aan gaat als je je arm optilt. Dit is tijdens een workout een heel stuk prettiger dan werken met een knopje aan de zijkant. Om dit te doen, doe je het volgende:

  1. Ga naar de Huawei gezondheidsapp
  2. Tik op apparaten
  3. Druk op het horloge dat je aan de app hebt gekoppeld
  4. Druk op apparaatinstellingen (te vinden bij het kopje overig)
  5. Activeer de optie optillen om te wekken activeren
Voor jou geselecteerd
Huwei GT2 Pro editie
Huawei GT2 Pro: informatie en mijn mening