Home » Blog » Polar Vantage V2: persbericht en introductie

Polar Vantage V2: persbericht en introductie

Polar Vantage V2

Op 7 oktober 2020 vond een persconferentie plaats van Polar. Wegens het coronavirus werd dit natuurlijk in een digitale vorm gehouden. Tijdens de presentatie werd – na een korte introductie – het nieuwste horloge van Polar aangekondigd. Het horloge werd aangekondigd door Valtteri Bottas, de nieuwe ambassadeur van het merk. Eerder schreef ik al een bericht over het nieuwe horloge, de Polar Vantage V2. Een premium, lichtgewicht multisporthorloge. De Vantage V2 is al uitgetest door Erben Wennemars en coureur Valtteri Bottas. Volgens het bedrijf is het de perfecte balans tussen vorm en functie. Wil je dit horloge kopen? Bekijk de Polar Vantage V2 aanbiedingen!

Persbericht

Als mediapartner van Polar ontvingen wij als eerste het persbericht over het nieuwe horloge:

Kempele, Finland, 7 oktober 2020 – Vandaag onthult Polar, al veertig jaar toonaangevend in draagbare sport- en fitnesstechnologie, de alles-in-één Polar Vantage V2. Polar ontwierp dit ultieme premium en lichtgewicht multisporthorloge specifiek voor slimme en efficiënte training. De wereldberoemde racecoureur Valtteri Bottas en voormalig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars testten de Vantage V2 al.

Het nieuwste product van het toonaangevende Finse merk registreert de signalen van het lichaam en biedt inzichten om beter te kunnen plannen, slimmer te trainen en te herstellen. Volgens Polar is kennis essentieel in het boeken van vooruitgang. Om je doelen te kunnen bereiken, is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen training en herstel.

Daarom vroeg Polar coureur Bottas om het product te testen in aanloop naar de piek van het raceseizoen, wanneer er weinig tijd is om buiten het circuit te sporten. Bottas legt uit: “Wanneer je een druk leven leidt, kan het lastig zijn om genoeg tijd te vinden om te sporten en te accepteren dat herstel en slaap geheime wapens zijn als het gaat om het verbeteren van je prestaties. Het is daarom van cruciaal belang dat je over de juiste gegevens en tools beschikt om slimmer te en efficiënter te kunnen trainen. Dit is precies waar de Polar Vantage V2 mij mee helpt.”

Polar overhandigde de nieuwe Polar Vantage V2 ook aan voormalige topschaatser Erben Wennemars en zijn reactie is erg enthousiast: “Sinds ik niet langer een profatleet ben, is het nog een grotere uitdaging om mijn dagelijkse trainingen te balanceren met mijn actieve levensstijl. Ook al jaag ik geen wereldrecords meer na, ik wil nog altijd beter worden in wat ik doe en een optimale conditie behouden. Polar begeleidde me bij elke stap en ik slaagde er zelfs in om mijn PR op de marathon vorig jaar te verbeteren naar 2u48’35. Polar Vantage V2 neemt vooruitgang naar het volgende level en helpt me om nog slimmer te trainen.”

Perfecte balans tussen vorm en functie

De Vantage V2 voorziet gebruikers 24/7 van persoonlijke metingen en een polshartslagmeting, zodat ze hun lichaam nog beter kunnen begrijpen. Alles draait om het vinden van de perfecte balans tussen vorm en functie. Dit premium horloge weegt slechts 52 gram, heeft een lichtgewicht ontwerp en is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Deze nieuwe eigenschappen zorgen voor nog meer comfort en ultieme prestaties de hele dag door, van slapen tot het verbeteren van persoonlijke records. Het biedt ook veertig uur aan constante trainingstijd en zelfs tot honderd uur met energiebesparende opties.

“De Polar Vantage V2 is waar design en wetenschap samenkomen. We zijn ongelooflijk trots om dit horloge vandaag te lanceren, het getuigt van al ons harde werk. Dit nieuwste horloge is er voor iedereen die zijn of haar individuele doelen wil bereiken en er zeker van wil zijn dat hun harde werk leidt tot resultaat,” zegt Tomi Saario, CEO van Polar Electro.

Om ervoor te zorgen dat elke minuut telt, optimaliseert de Polar Vantage V2 trainingsinspanningen bij verschillende sporten, door alle sportexpertise van Polar in één pakket te combineren en nieuwe functies toe te voegen:

Personaliseer hartslag, snelheid en kracht (oftewel: het werk dat je spieren doen tijdens het trainen) met de nieuwe Running en Cycling Performance tests, waardoor je je voortgang nog gemakkelijker bij kunt houden.

Optimaliseer het trainen met de nieuwe Leg Recovery test die uitgevoerd kan worden zonder extra sensoren. Daarnaast sluit het naadloos aan op de reeds veel gebruikte en gewaardeerde functies, zoals Training Load Pro en Recovery Pro, om gebruikers te helpen begrijpen hoe hun lichaam op het trainen reageert en wanneer de gebruiker klaar is voor meer.

Krijg gratis toegang tot het uitgebreide en gemakkelijk te gebruiken Polar Flow-ecosysteem met tools voor planning en follow-up van je training, activiteiten en slaap. Dat omvat nu ook de nieuwe Test Hub die al je testgegevens op één plek verzamelt zodat ze gemakkelijk geanalyseerd kunnen worden en beter inzicht bieden in je voortgang.

Ontdek nieuwe, essentiële smartwatch-functies: de nieuwe muziekbediening, weer- en telefoonnotificaties.

Verkrijgbaarheid

De Polar Vantage V2 is vanaf vandaag verkrijgbaar op polar.com en bij diverse partners voor €499.90 in het zwart, groen en grijs-limegroen. De versie inclusief H10 hartslagsensor kost €549.90.

Vantage V2 specificaties

Hieronder bekijk je alle specificaties van het nieuwe Polar horloge

Polar Vantage V2 Groen M/L

412,00
Coolblue.nl
Prijs gecheckt op 5 december 2021 04:36

Met de Polar Vantage V2 Groen M/L verbeter jij je sportprestaties. Met de polssensor in het horloge, houd je continu je hartslag in de gaten. Het horloge maakt op basis van je hartslag een persoonlijk activiteitsdoel voor je en helpt je het te behalen. Op het multi-sporthorloge zie je al jouw...

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.