Home » Blog » Polar horloge koppelen aan Polar Flow (en als het niet lukt)

Polar horloge koppelen aan Polar Flow (en als het niet lukt)

Grit X koppelen aan FLow

Waar Fitbit de Fitbit app gebruikt, Huawei de Gezondheid app en Garmin het doet met Garmin Connect.. koppel je een Polar horloge aan de applicatie Polar Flow. In deze applicatie zie je overzichtelijk alle statistieken die jouw sporthorloge de afgelopen tijd heeft gemeten. Om een horloge goed te kunnen gebruiken en alle gezondheidsstatistieken te analyseren, is het koppelen van een Polar, zoals de Vantage V, Vantage M en Grit X, een verplicht nummer. Hoe werkt dit precies en wat doe je als het koppelen mislukt?

Polar Flow

Polar Flow is de plek waar je de gegevens die je bijhoudt met Polar producten kunt zien, analyseren en begrijpen. Het is een hulpmiddel dat je gebruikt om je huidige fitnessniveau te meten en analyseren. Op deze manier vind je de juiste balans tussen activiteit en rust.

Een horloge koppelen aan Flow

Om dit stappenplan te volgen, moet je een aantal dingen voorbereiden

 1. Je hebt een Polar horloge
 2. Een geschikte smartphone waarop je de Polar Flow app kan downloaden
 3. Het horloge is voldoende opgeladen. Ik raad persoonlijk altijd aan om een horloge minstens 80% vol te hebben tijdens het koppel-proces.
 4. Bluetooth staat aan
 5. Mobiele telefoon heeft toegang tot internet. Dit kan via een mobiel netwerk (bijvoorbeeld 3g, h, 4g, 5g) of via WiFi

Stap voor stap: hoe koppel je een Polar horloge aan Flow?

Voor dit stappenplan heb ik een Polar Grit X gebruikt. Het koppelen en synchroniseren werkt nagenoeg hetzelfde op de meeste nieuwere modellen van het merk. Naast het onderstaande stappenplan krijg je ook op het scherm van zowel het horloge als telefoon een goede uitleg. Ik ga er vanuit dat je de Polar app al hebt gedownload. Zo niet, doe dat alsnog via de Google Play Store of via de Apple App Store.

Benodigde tijd: 15 minuten.

Polar horloge koppelen aan de Flow app

 1. App openen

  Open de Polar Flow app en log in met je Polar account. Heb je geen account? Maak dan een nieuw account aan.

 2. Bevestigen

  Heb je nog geen account en maak je een nieuwe aan? Bevestig je nieuwe e-mailadres. Heb je al een account? Dan sla je deze stap over.E-mail-verifieren-1

 3. Koppelen starten via de app

  Nieuwe horloges geven automatisch aan dat je het eerst moet koppelen. Ga in de app naar apparaten en druk op het plusje of op nieuwe toevoegen. Deze stappen neem je ook met een horloge dat je opnieuw wilt koppelen

 4. App en horloge vinden elkaar

  Als alles goed gaat, zie je nu dat de telefoon applicatie het horloge gaat vinden. Je krijgt dan de melding Polar Grit X gevonden. Hier staat dan het type en model van het horloge dat je in je bezit hebt. Soms moet je nog een stap extra ondernemen (zie volgende stap)Grit-X-koppelen-aan-app-1

 5. Bluetooth accepteren

  In sommige gevallen moet je het Bluetooth-koppelingsverzoek accepteren. Er verschijnt een code op je telefoon en horloge. Bevestig of deze codes overeenkomen. Soms bevestigd de telefoon dit al automatisch voor jou. Anders bevestig je de pincode door op OK te drukken!

 6. App gebruiken

  Gefeliciteerd. Het koppelen is geslaagd en je kan het horloge nu gebruiken in de app! Is het niet gelukt? Bekijk dan de stappen hieronder eens goed.Instellingen Polar Grit X in de app

Polar koppelen aan app werkt niet en mislukt steeds

Dit kan aan de volgende dingen liggen:

 1. Je hebt het horloge of de telefoon onvoldoende opgeladen. Als je bijna geen batterij meer hebt, zal het koppelen niet (goed) werken. Laad je horloge altijd minstens voor 80% op.
 2. Zorg dat je de laatste versie van de Polar app hebt geïnstalleerd.
 3. Schakel Bluetooth in/uit op je telefoon
 4. Als je de telefoon in vliegtuigmodus hebt, werkt koppelen niet
 5. Draag geen hartslagsensor en leg andere ANT+ / Bluetooth producten een eindje weg van de plek waar je gaat koppelen
 6. Zorg dat de Locatie-toestemming is ingeschakeld voor de Polar Flow App. Dit kan je op Android instellen bij Instellingen> Apps > Polar Flow > Machtigingen > Locatie. Geef hier toestemming voor in ieder geval Locatie. Meer heeft de app in principe niet nodig.
 7. Koppel het Polar horloge niet aan een computer tijdens het koppelen.
 8. Je kan de Bluetooth Cache op je telefoon helemaal legen. In dit artikel lees je hoe je dat moet doen.

Polar Grit X kopen

Voor het maken van dit stappenplan heb ik de Grit X gebruikt. Een prachtig premium sporthorloge. Bekijk hieronder het horloge in de winkel:

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.