Aanbieding: Bekijk de pre-order deals van de nieuwste Fitbit smarwatch via deze link!

Opladen van de Fitbit Charge 4: oplaadkabel kopen en info

Fitbit Charge 4 opladen oplaadkabel

Een volledig opgeladen Charge 4 heeft een batterijduur van maximaal 7 dagen. Deze batterijduur is drastisch lager als je bijvoorbeeld GPS aan hebt staan of de tracker intensief gebruikt. Het opladen van de Fitbit Charge 4 werkt alleen met de meegeleverde kabel, waar een soort clip-systeem aan vastzit. Hieronder bekijk ik alles wat te maken heeft met het opladen van de Fitbit Charge 4 activity tracker en lees je waar je een nieuwe Charge 4 oplaadkabel kopen kan, hoe duur deze is en wat je moet doen als de Charge 4 niet meer (goed) op kan laden!

Hoe laad je deze tracker op?

Een kort stappenplan!

  1. Sluit de oplaadkabel aan op de USB-poort van de computer of aan de wandlader. Dit is bijvoorbeeld het stekkerkopje waar je ook de smartphone mee op kan laden.
  2. Klem het andere uiteinde van de oplaadkabel vast in de poort aan de achterkant van Charge 4. De pinnen op de oplaadclip moeten goed vergrendelen met de gouden contacten op de achterkant van de tracker.
  3. Als de oplader goed is aangesloten trilt de Charge 4 en verschijnt er een batterijpictogram op het scherm. Dit zie je goed op de uitgelichte hoofdfoto van dit artikel.
  4. Volledig opladen duurt ongeveer 1-2 uur. Terwijl de tracker oplaadt, kunt je op de knop drukken van de Charge 4 om het batterijniveau te controleren. Een volledig opgeladen tracker toont een volle batterijpictogram met daarin een glimlach

Een nieuwe Fitbit Charge 4 oplaadkabel kopen

Ben je de oplaadkabel kwijt of werkt het opladen niet meer zo goed? Dan kun je een nieuwe oplaadkabel kopen. Hieronder zie je meerdere opties:

Tips en trucs, ook als opladen niet werkt

Werkt het opladen helemaal niet en heb je alles geprobeerd? Dan is de kans groot dat de activity tracker kapot is of dat de oplaadkabel stuk is. Je zou het met een nieuwe oplaadkabel (of een kabel van iemand anders) kunnen uittesten. Daarna kun je de Fitbit binnen de garantie gewoon retour sturen! Hieronder een aantal tips voor het opladen van de Fitbit Charge 4 tracker.

  • Zorg dat er geen metalen voorwerpen in de buurt van de Charge 4 liggen tijdens het opladen. Dit kan het opladen verstoren.
  • Stel op het toestel in dat je een melding krijgt als de batterij bijna leeg is (dit staat automatisch aan, tenzij je dit handmatig aanpast)
  • Zet de GPS uit. Zo verbeter je de batterijduur drastisch
  • Maak de oplaadpunten van zowel de kabel als aan de achterkant van de Fitbit Charge 4 goed schoon
  • Laat de tracker niet langer dan één nacht in de oplader

Veelgestelde vragen over het opladen van de Charge 4

Een aantal vragen en antwoorden over het opladen van deze activity tracker.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

Kan ik de Charge 3 opladen gebruiken om de Fitbit Charge 4 op te laden?

De Charge 4 oplaadkabel heeft een grijze connector aan de onderkant van de clip. De Charge 3-oplader werkt niet met Charge 4. Je moet dus echt een speciale oplader hebben voor deze Fitbit.

Hoe weet ik of de Fitbit Charge 4 wordt opgeladen?

Charge 4 trilt en er verschijnt een batterijpictogram op het scherm. Volledig opladen duurt ongeveer 1-2 uur. Terwijl de tracker oplaadt, kun je op de knop drukken om het batterijniveau te controleren. Een volledig opgeladen tracker toont een solide batterijpictogram met een glimlach.

Krijg je de oplader erbij als je deze tracker koopt?

Ja. In de doos zit de speciale oplader meegeleverd.

Waar doe je de kabel in?

De kabel wordt niet met een kopje geleverd. Je kan het USB-uiteinde in de USB-poort van de computer doen of in een wandlader. Dit is bijvoorbeeld het kopje waarin je de telefoonkabel ook tijdens het opladen doet.

Voor jou geselecteerd
Fitbit Charge 3 activiteiten registreren niet goed
Fitbit Charge 3 registreert activiteiten niet goed (oplossing + stappenplan)