Home » Blog » Huidtemperatuur meten met een horloge

Huidtemperatuur meten met een horloge

Huidtemperatuur meten horloge

In september 2020 komt het nieuwe Fitbit horloge, de Fitbit Sense, uit. Dit horloge heeft een speciale sensor die de huidtemperatuur meet. Ik verwacht dat we deze techniek steeds vaker in activity trackers en smartwatches gaan tegenkomen. Het is dan ook een hele interessante toevoeging aan horloges. In deze blog bekijk ik het begrip huidtemperatuur, hoe dit gemeten wordt en welke factoren deze meting kunnen verpesten.

Wat is huidtemperatuur?

Huidtemperatuur is de temperatuur van het buitenste oppervlak van het lichaam. De normale temperatuur van de menselijke huid op de romp van het lichaam varieert tussen 33,5 en 36,9 ° C. De huid is echter koeler qua temperatuur op de uitstekende delen, zoals de neus. Het registreren van de huidtemperatuur is erg lastig en vrij veranderlijk. Elk lichaamsdeel heeft vaak een andere huidtemperatuur. Hoewel het geen duidelijke indicator is voor de interne lichaamstemperatuur, is de huidtemperatuur significant bij het beoordelen van de gezonde functie van de huid

Fitbit Sense: huidtemperatuur meten met een horloge

Fitbit Sense voegt een nieuwe huidtemperatuursensor toe om veranderingen te detecteren die mogelijk een teken zijn van koorts, ziekte of het begin van een nieuwe menstruatie. Als je het horloge elke nacht draagt ​, wordt er regelmatig een meting gemaakt. Hiermee kan je goed huidtemperatuurvariatie meten, om zo trends in de temperatuur te meten en zien. Dit is erg handig, omdat je dan niet afhankelijk bent van één meting. .In de onderstaande video zie je meer over dit horloge!

Factoren die de huidtemperatuur beïnvloeden

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Het is dan ook erg lastig om één huidtemperatuur te meten. Verschillende plekken op het lichaam hebben weer een andere temperatuur. Er zijn veel factoren die de huidtemperatuur kunnen beïnvloeden, zoals:

  • De temperatuur van de omgeving
  • Nabijheid van oppervlakkige aderen
  • De plek van de meting
  • Meting in rust of tijdens activiteit

Een horloge kopen die de skin temperature meet

Op het moment is de Fitbit Sense het beste horloge. Bekijk onze Fitbit Sense prijs vergelijker voor de beste (pre-order) deals van dit moment!

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.