Aanbieding: Fitbit Inspire HR (met hartslagmeter) voor €90,99. Bekijk hier!

Een Fitbit smartwatch-app die helpt voorkomen dat je je gezicht aanraakt

Gezicht aanraken app corona
Photo by 🇸🇮 Janko Ferlič on Unsplash

Tijdens de coronacrisis (COVID-19) wordt aangeraden om je gezicht niet meer zoveel aan te raken. Dit is voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Er is – voor mensen met een Fitbit – een app op de smartwatch/activity tracker die je helpt om dit te doen. Breng je je hand te dicht bij je gezicht, dan gaat er een alarm af. De app voor Fitbit-toestellen heeft JalepiNO.

JalepiNO

De software is gemaakt door Kim Binsted , professor aan de afdeling Informatie- en Computerwetenschappen van de Universiteit van Hawaï . Ze wist niet dat de app in de huidige situatie zo nuttig zou kunnen zijn. Het gewaakt de beweging van je arm de hele dag door. Als je jouw hand te dicht bij je gezicht brengt, krijg je een waarschuwing in de vorm van een trilling en een zwak piepgeluid. Tik op het scherm om tussen de modi te schakelen. De eerste modus is “actief op de linkerpols”, de tweede “actief op de rechterpols” en de derde “uit”.

De app downloaden

De app is te vinden in de app-winkel van Fitbit. Je moet er wel 0,99 cent voor betalen, waarvan een deel naar de Hawaii Foodbank gaat . Kim werkt momenteel aan een Apple Watch-versie van hetzelfde.

Voor jou geselecteerd
Suunto app downloaden instellen
De Suunto app installeren uit de Google Playstore