Home Β» Blog Β» Cardio-fitnessniveaus volgen met een Apple Watch

Cardio-fitnessniveaus volgen met een Apple Watch

Cardio fitness apple

Sinds 14 december 2020 is het voor Apple Watch gebruikers (iOS 14.3 en watchOS 7) mogelijk om hun cardio-fitnessniveaus te volgen. Apple noemt dit in het persbericht Cardio fitness notification en Cardio levels. Dit cijfer is een goede indicatie van de algehele gezondheid van een persoon. Gebruikers van een Apple Watch kunnen in de Gezondheid applicatie op een iPhone bekijken hoe het gesteld is met hun cardio-fitnessniveau. Het cijfer wordt geclassificeerd op basis van leeftijdsgroep en geslacht. Ook kan er een melding worden ingesteld als het cardio fitnessniveau binnen het lage bereik valt. Net als Garmin doet met fitnessleeftijd, berekent Apple dit voornamelijk aan de hand van de VO2 max-meting. Wil je dit instellen? Bekijk dan het stappenplan melding cardio fitnessniveau inschakelen.

Beschikbaar voor iOS 14.3 en watchOS 7.2

Cardio-fitnessniveaus Apple Cardio age fit

Mensen die een horloge van Apple hebben met iOS 14.3 en watchOS 7.2 kunnen dit gegeven opvragen in de app op hun telefoon. De cardio-fitnessniveau kan bekeken worden in de Health-app op iPhone. Gebruikers kunnen instellen om een melding te ontvangen op de gekoppelde Apple Watch als de Cardiofitness-niveaus binnen het lage bereik vallen.

Dankzij vernieuwde technologie die in watchOS 7 is uitgebracht, kan Apple Watch gemakkelijk lage cardio-fitness meten. Gaat de gebruiker aan de slag nadat hij of zij een melding heeft gehad, dan stelt Apple dat er gezondheidsvoordelen op de lange termijn zijn voor de gebruiker. Geschikt horloge is o.a. de Apple Watch Series 6

Handig om te weten: Cardiorespiratoire fitheid wordt gemeten aan de hand van VO2 max. Dit is de maximale hoeveelheid zuurstof die je elke minuut op kan nemen. Je kan het zien als maximale zuurstofopname. Deze meting wordt gezien als een van de belangrijkste graadmeter op het gebied van conditie en fitnessniveau. Het is dan ook logisch dat meerdere bedrijven, zoals Apple en Garmin dit gegeven veel gebruiken.

Wanneer meet Apple de Cardio-fitnessniveaus?

Apple Watch schat het gemiddelde en hogere VO 2 max-niveau al tijdens krachtige buitenwandelingen, hardloopsessies of hikes. Veel hardlopers en duursporters gebruiken dit gegeven al jaren om de conditie in te schatten.

Handig om te weten: Het gegeven VO2 Max en daarmee ook het Cardio-fitnessniveau van Apple horloges, geeft een indicatie van aerobe uithoudingsvermogen. Dat wil zeggen: Hoe goed kan het lichaam de zuurstof die het inademt omzetten in energie.

Instellen in de Apple app en score bekijken

Apple Watch-gebruikers kunnen de Gezondheid-app op de iPhone bezoeken om de functie Cardio Fitness Levels in te stellen en cardio-fitnessmeldingen in te schakelen. Je ziet hier ook jouw score.

  • 15 – 30 betekent een laag cardio-fitnessniveau
  • Een score tussen 30 – 38 wordt beschouwd als een gemiddelde tot bovengemiddelde cardio-conditie
  • Alles boven de 40 kwalificeert als een hoog cardio-fitnessniveau
Cardio fitnessniveaus Apple meten zoeken app
Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.