Home » Blog » watchOS 7: Apple horloges krijgen slaaptracking

watchOS 7: Apple horloges krijgen slaaptracking

watchOS 7 update Apple

Op 22 juni 2020 heeft Apple ons eindelijk meer laten weten over de nieuwe WatchOS. Dit is het operating system waarop de (nieuwere) smartwatches van Apple, zoals de Apple Watch Series 5, draaien. Deze krijgt in het najaar van 2020 een flinke update. De Apple Watch richt zich op consistentie in slaap- en waaktijd. Met uitbreiding van de bestaande slaapfuncties in iOS werken zowel je Apple Watch als je iPhone nu samen wanneer het tijd is om te gaan slapen! Deze update zal alleen beschikbaar worden voor Series 3 en hoger. Dit is dus voor het eerst dat Apple watch series 1 en 2 de boot zullen missen.

Slaap volgen met WatchOS 7 van Apple

Voordat je gaat slapen zal je Apple Watch de Wind Down functie opstarten. Hiermee minimaliseert het de afleiding voordat je gaat slapen, maar ook tijdens de slaap. Je apparaat zal de nachtmodus en niet-storen functies aanzetten en blauw licht minimaliseren. Op je scherm kun je apps instellen die je kunnen helpen met in slaap vallen, zoals Calm en Headspace (oefeningen voor een leeg hoofd). Daarnaast kun je ook een afspeellijst maken om in slaap te vallen. De Apple Watch dimt ook het scherm en gaat naar de slaapmodus, waarbij het scherm wordt uitgeschakeld en een slaaptimer wordt weergegeven wanneer erop wordt getikt.

Apple Watch series 3 en hoger slaaptracking

Wanneer je eenmaal in slaap bent gevallen, volgt de slaap-app alles wat met slapen te maken heeft. Dit doet het horloge met behulp van een zelflerend programma waarmee het bewegingen vanuit de pols volgt en microsignalen, zoals ademhaling analyseert. Nadat je wakker bent geworden, van bijvoorbeeld een alarm op het horloge, zie je allerlei handige slaapgegevens. Apple lijkt in de toekomst meer de nadruk te leggen op het bevorderen van een positief slaapritme, door middel van apps, afspeellijsten en andere hulpmiddelen, waar veel andere bedrijven zich focussen op de cijfers.

Meerdere gegevens van één app laten zien

Een andere verandering op weg naar watchOS 7 is de mogelijkheid om meerdere meldingen van een enkele app weer te geven. Voorheen was het mogelijk om slechts één melding per app te weergeven, maar vanaf WatchOS 7 is het mogelijk om meerdere meldingen op je scherm te laten zien. Zo kun je bijvoorbeeld van een externe hartslagmeter meerdere statistieken weergeven. Denk bijvoorbeeld aan het weergeven van zowel de huidige hartslag als de gemiddelde hartslag van de afgelopen 15 minuten.

Workout app wordt beter en groter in watchOS 7

De workout app, die op het moment wellicht een beetje karig is, groei nog verder in het nieuwe horloge operating system. Apple voegt in het najaar meerdere workouts toe aan de eigen workoutapplicatie. Zo kun je als dansliefhebber fitnessdanslessen toevoegen, zoals hiphop en zelfs Bollywood. Ook kun je oefeningen zoals coretraining, krachttraining en cooldowns tracken met de vernieuwde app. De Activity App van Apple gaat naar verluidt gewoon Fitness heten. Wellicht dat dankzij deze app de Apple Watch series 5 (en in de toekomst series 6), hoger in de lijst met beste sporthorloges van dit jaar komt!

Bekijk geschikte horloges

De onderstaande horloges van Apple krijgen de nieuwe update in het najaar:  

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.