Home » Blog » Android wearables koppelen met een iPhone: Stappenplan

Android wearables koppelen met een iPhone: Stappenplan

Iphone koppelen Android OS

Wear OS by Google (voorheen Android Wear) kun je gewoon koppelen aan de nieuwere generatie iPhones. Dit geldt in ieder geval voor de meeste smartwatches van Android. Eerder waren iPhone-gebruikers beperkt door de Apple Watch, die weliswaar erg goede beoordelingen krijgt, maar ook vrij prijzig is. Je kan gewoon een Android smartwatch of sporthorloge koppelen aan een iPhone, maar je zit wel aan een aantal beperkingen vast. In deze blog lees je daar alles over! Heb jij wel eens een Android-smartwatch gekoppeld aan een iPhone?

iPhone 5 of nieuwer

Ten eerste heb je een iPhone 5 of nieuwer nodig (inclusief de 5c en 5s) met iOS 9.3 of hoger. Aan de kant van de smartwatch vermeldt Google de volgende horloges als niet-compatibel met de iPhone: Asus ZenWatch, LG G Watch, LG G Watch R, Motorola Moto 360 (v1), Samsung Gear Live en de Sony Smartwatch 3. Je kunt nieuwere modellen wel koppelen aan een iPhone, zoals de Moto 360 2, en modellen van Fossil, Huawei, Movado, Tag Hauer en meer. De meest verkochte horloges, zoals de Galaxy Watch-serie, die in de lijst met de allerbeste smartwatches van dit moment staan, kan je in principe ook koppelen aan een iPhone.

Stappenplan Android horloge koppelen

Hieronder zie je in een aantal korte stappen hoe het koppelen precies werkt. Koppelen wordt in het Engels (en ook op je smartwatch en smartphone) ook wel pairing genoemd.

  1. Je iPhone koppelen met een Android-smartwatch is eenvoudig. Net als bij het gebruik van een Android-smartphone, begin je met het downloaden van de Wear OS-app (als je dat nog niet hebt gedaan).
  2. In de app zie je een lijst met apparaten die in de buurt zijn, inclusief je smartwatch.
  3. Tik op je smartwatch en het koppelingsproces begint.
  4. Zowel je iPhone als het horloge geven een koppelingscode weer; zorg ervoor dat ze overeenkomen en tik vervolgens op koppelen.
  5. Op je iPhone krijg je nu een scherm waarin je meerdere instellingen moet inschakelen
  6. Gefeliciteerd. Je hebt officieel een Android wearable gekoppeld aan een iPhone.

Verbonden blijven

Zodra je het koppelingsproces hebt voltooid, moeten je iPhone- en Android-horloge verbonden blijven wanneer ze in de buurt zijn. Dat wil zeggen, zolang de Wear OS-app geopend is op uw iPhone; als je de app sluit, verlies je de verbinding. (Dit is niet het geval bij Android-smartphones.) 

Galaxy watches

Hieronder zie je een aantal geschikte horloges met het operating system (OS) van Google:

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.