Home Β» Blog Β» Amazfit horloges tracken nu ook korte dutjes

Amazfit horloges tracken nu ook korte dutjes

Amazfit middagdutjes dutjes tracken

Slaaptracking wordt steeds normale in horloges. Vorige week kondigde ook Apple grote veranderingen aan op het gebied van slaapgegevens. In de nieuwe WatchOS7 komt er ook een vernieuwde slaaptrack-functie in Apple horloges. Het Chinese Amazfit volgt een week later met de aankondiging dat ze nu ook middagslaapjes gaan tracken. Bijzonder: want vrijwel alle fitness trackers, activity trackers en zelfs de beste sporthorloges schieten hierin tekort. Een kort dutje tussendoor, al is het in de ochtend, middag of avond wordt door veel horloges niet opgemerkt. Amazfit heeft deze update doorgevoerd op de Amazfit GTS en Amazfit GTR.

Dutje langer dan 20 minuten

Als je even een paar minuten je ogen dichtdoet of voor de televisie een paar minuten even in slaap valt, zal het horloge dit niet herkennen. Pas wanneer het dutje langer duurt dan 20 minuten, wordt het – naast de gebruikelijke nachtelijke gegevens – bewaard en bijgehouden. Zolang het middagdutje langer is dan 20 minuten, krijg je deze gegevens goed inzichtelijk op je Amazfit horloge

Amazfit kan meerdere slaapsessies bewaren en herkennen

Zeer weinig toonaangevende fitnesstrackers hebben de mogelijkheid om dutjes handmatig bij te houden. Elk systeem dat handmatige slaapregistratie gebruikt, zou ook de optie moeten hebben om dutjes bij te houden. We verwachten dan ook dat dit snel in veel andere fitnesstrackers wordt ingevoerd. Deze kleine update van Amazfit biedt eigenlijk iets nieuws voor de wearable-industrie.

Voor wie is dit nuttig?

Veel mensen kunnen uiteindelijk baat hebben bij het tracken van middagslaapjes en power naps. Jonge moeders, mensen die in ploegendiensten werken, nachtwerkers en mensen met gezondheids- of levensstijlbehoeften vertrouwen op dutjes. Als je slaapmonitoring serieus neemt, is het fijn als alle soorten slaap kan worden bijgehouden. Dutjes volgen van Amazfit maakt dit mogelijk.

Wanneer wordt de Amazfit update uitgerold?

De update wordt nu uitgerold, beginnend in Vietnam – dus het is niet helemaal duidelijk wanneer we land in de VS of Europa zullen zien. Let op firmwareversies 1.3.5.77 Amazfit GTR en 0.0.9.12-versie voor Amazfit GTS. Je hebt Amazfit app versie 4.5.3 nodig. Zorg er dus voor dat je altijd de Amazfit app up-to-date houdt.

Welke horloges zijn geschikt?

De onderstaande horloges zijn geschikt voor het tracken van de middagdutjes:

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.