Home » Blog » Smartwatch met camera: Videobellen en foto’s maken met een horloge

Smartwatch met camera: Videobellen en foto’s maken met een horloge

Smartwatch met camera

Recent las ik het nieuws dat Meta (het bedrijf achter o.a. Facebook) bezig is om een eigen smartwatch te ontwikkelen. Bijzonder is dat deze Meta smartwatch (hoogstwaarschijnlijk) beschikt over twee camera’s. De camera aan de voorkant kan je gebruiken om foto’s mee te maken. De camera die richting de gebruiker is geplaatst wordt dan gebruikt om mee te videobellen. Het fenomeen smartwatch met camera is zeker niet nieuw, maar het is nog nooit echt goed aangepakt door een groot bedrijf. Naast de toekomstige smartwatch van Meta, zijn er op de achtergrond naar alle waarschijnlijkheid meer bedrijven bezig met het ontwikkelen van horloges met camera. Er zijn zelfs al een aantal varianten te koop. In deze blog lees je alles over deze horloges.

Wat is een smartwatch met camera?

Een smartwatch met camera is een horloge met een ingebouwde camera. Anno 2021 gaat het vooral om een simpele camera, waarmee je met vrij lage kwaliteit foto’s kan maken. Je hebt twee soorten horloges met camera. De ene variant heeft een camera aan de gebruikerszijde, waardoor je er mee kan videobellen / beeldbellen. De andere variant heeft een camera aan de voorkant. Hiermee maak je foto’s. Leuk als je bijvoorbeeld een rondje aan het hardlopen bent en je iets moois tegenkomt onderweg. Je maakt dan eenvoudig een foto met je horloge en zet de foto bij je activiteit op Strava! volgens geruchten komt Meta (Facebook) met een smartwatch die twee camera’s heeft. Eén aan de voorzijde en één aan de achterzijde.

Voorbeelden die je nu kan kopen

Er zijn enkele smartwatches beschikbaar die een camera ingebouwd hebben. Deze zijn – naar mijn mening – vooralsnog leuke gadgets, maar nog geen serieuze optie voor de fotograaf of fanatieke videobeller. Het zijn wellicht wel leuke horloges om af en toe eens te dragen. Ik wacht persoonlijk tot er echt een fatsoenlijke variant komt.

Goed om te weten: Sommige horloges worden verkocht als horloge met camera of Bluetooth Smartwatch met camera, maar hebben geen eigen camera. Het gaat hier dan om horloges waarmee je de camera van de telefoon kan bedienen als je een foto wilt maken op afstand, zoals ik heb beschreven in deze blog over de camera bedienen met een Mi Band.

KOSPET Note 4G Smartwatch

Gelijkwaardige types worden verkocht onder meerdere merknamen, zoals 4G Smart Watch 2.86 inch scherm Android 7.1

Dit model is op het moment het bekendste en populairste op het gebied van smartwatch met camera. Het horloge heeft een reuzegroot scherm (daar moet je echt van houden, anders gaat het snel irriteren) en een ingebouwde camera. Hiermee maak je foto’s van 5 MP. Het model krijgt wisselende reviews.

Goedkope smartwatch met camera

Wie op zoek is naar een hele goedkope smartwatch met camera, dan kan je de onderstaande optie eens overwegen.

Goed om te weten: Ik heb geen van deze horloges uitgetest. Dit is puur informatief. Voor een overzicht van mijn uitgebreide tests, verwijs ik je door naar al mijn reviews.

nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook graag over robotstofzuigers, en massage guns en robotgrasmaaiers . Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.