Home » Blog » Google Maps keert na drie jaar terug op Apple Watch

Google Maps keert na drie jaar terug op Apple Watch

Google Maps Apple Watch

De Google Maps app komt (eindelijk) weer terug in de App Store voor Apple Watches. Ruim drie jara geleden werd de app verwijdert uit de appwinkel van Apple. Kort daarna werd gezegd dat de app snel weer terug zou zijn. Dat dit ruim drie jaar zou duren, had niemand verwacht. Gelukkig komt de maps-app weer terug naar geschikte Apple horloges. De kaarten-app van Google is voor Apple horloges flink verbetert. Het gaat hier om een volledig nieuwe versie. De Google Maps-app gaat turn-by-turn routebeschrijvingen geven, evenals OV- / OV-tijden en informatie over openbaar vervoer.

Routebeschrijving met Google Maps op Apple Watch

Je kan met de applicatie via het horloge opdracht geven om een routebeschrijving te starten. Je kan dit ook via de iPhone ingeven. Na het starten van de routebeschrijving krijg je op het Apple horlogescherm de instructies te zien. Dit is mogelijk voor wandelen, rijden en fietsen. Wandelroutes worden voorzien van oriëntatiepunten, zoals mooie gebouwen of belangrijke punten. Zo zul je met een Apple horloge niet snel verdwalen! Op het moment van schrijven is de App Google Maps alleen nog maar beschikbaar voor iPhone en iPads, maar daar komt snel verandering in.

Carplay

Sinds iOS 13.4 heeft Apple een eigen autodashboard uitgegeven. Deze navigatieapp werkte eerst alleen met de eigen Kaarten-applicatie van Apple. Zodra de Google update is uitgerold voor Apple horloges, gaat deze ook goed samenwerken met de eigen kaartenapp van Apple. Een goed teken.

Geschikt horloge kopen

Hieronder zie je een aantal smartwatches van Apple die geschikt zijn voor Google Maps:

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.