Home Β» Blog Β» Garmin herkent taalinstelling niet meer: Oplossing en stappanplan

Garmin herkent taalinstelling niet meer: Oplossing en stappanplan

Taal Garmin niet herkent

Het komt heel soms voor dat een Garmin horloge plots een taal niet meer herkent. Erg vervelend als je een Garmin horloge normaal gesproken op Nederlands hebt staan, je het horloge opnieuw opstart en dat deze taal niet meer beschikbaar is. Je kan dan alleen kiezen uit een andere taal. Een best gekke fout, die gelukkig niet erg veel voorkomt. Een gebruiker van de subreddit R/Garmin had wel dit probleem met zijn Forerunner-horloge. Gelukkig deelde hij meteen een oplossing voor zijn probleem.

Taal niet beschikbaar op een Garmin horloge

In dit geval ging het Forerunner 735XT horloge automatisch van Spaans naar de Engelse taal. Het horloge had altijd op Spaans gestaan. Het horloge ging niet meer terug naar Spaans. Deze taal was plots op het toestel niet meer beschikbaar. Het zou kunnen dat jij de taal in het Nederlands hebt staan en dat het horloge plots alleen in het Engels beschikbaar is. Je probeert dan de taal terug te zetten naar Nederlands, maar krijgt dan een melding dat deze taal niet beschikbaar is. Erg vervelend.

De oplossing

Als dit bij jou ook is gebeurt, kan je de taal herstellen via een aantal stappen. Je moet hier wel een laptop of pc voor hebben, omdat je dit via Garmin Express doet.

  1. Installeer de Garmin Express Software op de pc. Je kan dit hier downloaden voor een Mac en hier voor een apparaat met Windows besturingssysteem.
  2. Doe het horloge via de USB kabel in de laptop en start de software op
  3. Log in met de gegevens die je ook gebruikt om in te loggen op Garmin Connect
  4. Ga naar de optie Tools / Hulpmiddelen
  5. Zoek het tabblad met de naam Utility’s of in het Nederlands: Hulpprogramma’s
  6. Selecteer in de lijst de taal die je wilt installeren. Vaak is dit Nederlands.
  7. Druk op Install of Installeren om de taal te installeren
  8. Je kan het horloge nu uit de USB-port halen. De taal staat nu weer op Nederlands. Is dat niet het geval? Dan kan je de taal wel weer selecteren via het instellingenmenu op het horloge zelf.
Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.