Aanbieding: Fitbit Inspire HR (met hartslagmeter) voor €84,99. Bekijk hier!

Fitbit Versa 2 krijgt ondersteuning voor Google Assistent

Beste Fitbit 2020
Credit: Fitbit pers

Vorig jaar werd bekend dat Fitbit overgekocht zou worden door Google. Anno 2020 is deze deal er nog steeds niet helemaal door. Er zijn nog enkele zorgen op het gebied van privacy, maar de deal gaat wel door, aldus de experts. Fitbit zet alvast de eerste stappen en gaat Google assistent activeren op de Fitbit Versa 2. Er is namelijk een stukje code gevonden in de software van de Fitbit Versa 2. Op het moment heeft het apparaat wel ondersteuning voor Alexa  van Amazon, maar in het vervolg kun je ook tegen de Google assistent praten terwijl je deze om je pols hebt.

Nog geen datum

Commando’s zijn beperkt als het op Alexa aankomt, vanwege het gebrek aan audiofeedback – maar je kunt Alexa om je statistieken vragen en eenvoudige basisopdrachten uitvoeren. We verwachten dat de Assistent-ervaring vrijwel hetzelfde zal zijn. De website 9to5Google, die de code hebben gevonden in de Fitbit APK, melden dat Google eerst nog erg terughoudend was om externe Fitbit apparaten te ondersteunen. De techniek en de benodigde API’s waren er nog niet op voorbereid. Het lijkt er op dat ze nu van gedachten zijn veranderd. Er is nog geen datum voor deze ondersteuning.

Fitbit Versa 2

De Versa 2 is een zeer populair horloge. Het horloge is geïntroduceerd in 2019 en gaat als warme broodjes over de toonbank. Hieronder zie je de meest recente prijzen van deze activity tracker, die ook in onze lijst met beste activity trackers van 2020 staat.

Voor jou geselecteerd
Hoe meet je je pols voordat je een Fitbit horlogebandje koopt?