Aanbieding: Fitbit Inspire HR (met hartslagmeter) voor €84,99. Bekijk hier!

[1] Melding op Garmin horloge wil niet weg: dé OPLOSSING

Melding verwijderen Garmin sporthorloge

Je kan meldingen vanaf een telefoon laten weergeven op een Garmin horloge. Zo kun je bijvoorbeeld een seintje krijgen als je een Whatsapp-bericht krijgt, een oproep krijgt of een pushmelding krijgt van een app. Erg handig. Je kan zelf beheren hoe je dit aan wilt pakken in de Garmin Connect applicatie voor op een smartphone. Soms blijft echter een melding hangen. Dit had ik onlangs op een Garmin Forerunner horloge. Er bleef een 1 staan bij meldingen in het scherm. Niet super erg, maar wel een klein beetje irritant. Hieronder zie je in het kort hoe deze melding weer van het scherm af is gegaan.

Een [1] melding op je horlogeschermpje van gemiste oproep

Op mijn horloge stond dus een hele vervelende [1] bij meldingen. Als ik deze weg probeerde te krijgen lukte het niet. Het ging hier om een oproep van mijn vader die bleef staan in mijn meldingen scherm.

Fitbit Charge aanbieding

Gemiste oproep garmin horloge melding

Nogmaals, dit is niet het ergste wat kan overkomen, maar ik kan me er wel een beetje aan ergeren. Wellicht dat jij dit ook hebt, want anders lees je dit gedeelte niet. Meerdere oplossingen:

 1. Start je telefoon opnieuw op. Dit werkt negen van de tien keer.
 2. Synchroniseer de telefoon met de Forerunner. Dit doe je in de Garmin Connect app via “synchroniseer nu”. Als het goed is, is de melding nu weg. Zo niet, dan kun je oplossing drie proberen.
 3. Zet je Garmin horloge uit en daarna weer aan. De -meeste- Garmin Forerunners zet je uit door het knopje van het lampje (vaak linksboven) ingedrukt te houden. Je ziet dan een keuzescherm met ja of nee. Wil je het toestel uitzetten, kies je ja. Aanzetten doe je door weer hetzelfde knopje ingedrukt te houden.
 4. Zet alle telefoonmeldingen uit (zie onderstaand stappenplan) en daarna weer aan
 5. Ga op je telefoon naar de app die de melding blijft geven. Is het een gemiste oproep die blijft staan? Ga dan naar je oproepen toe en bekijk het lijstje gemiste oproepen. Synchroniseer daarna de Garmin opnieuw.

Meldingen beheren via Garmin Connect

In Garmin Connect kun je de meldingen beheren die je wilt weergeven op je horloge. Ik heb zelf een selectie gemaakt in het overzicht, omdat ik niet teveel meldingen wil krijgen. Ik ken mensen die de hele dag op hun horloge kijken, omdat ze van alle geïnstalleerde apps een melding doorgezet krijgen. Dit vind ik persoonlijk niet erg prettig. Je kan meldingen in Garmin Connect op de volgende manieren beheren:

 1. Ga naar Garmin Connect op je telefoon. Deze app staat in je app-overzicht
 2. Druk op het menu logo (drie verticale streepjes)
 3. Ga naar Instellingen
 4. Kies Meldingen
 5. Je krijgt nu een lijst met alle App-meldingen
 6. Kies in dit overzicht welke meldingen je aan of uit wilt zetten
Voor jou geselecteerd
Polar H10 review en ervaringen
H10 hartslagsensor van Polar koppelen met een Garmin Forerunner