Home » Blog » Xiaomi Mi Band 6 uitgebreid bekeken en mijn eerste mening

Xiaomi Mi Band 6 uitgebreid bekeken en mijn eerste mening

Mi Band 6 kleuren en mening

Begin april werd – eindelijk – de nieuwe Xiaomi Mi Band 6 aangekondigd. Qua ontwerp is er niets aangepast ten opzichte van zijn voorganger, de Mi Band 5. De nieuwste versie heeft wel enkele nieuwe functies, maar dat is eigenlijk ook wel logisch. Dit is bij elke nieuwe Mi Band het geval geweest. Met de Mi Band 6 kun je activiteiten tracken, bloedzuurstofniveau (spo2) meten en de ademhalingskwaliteit volgen tijdens de slaap. Xiaomi – het merk achter de Mi Smart Band 6 – heeft meerdere versies van de tracker op de markt: Een wereldwijde versie, een Chinese versie zonder NFC en een Chinese versie met NFC. De adviesprijs ligt rond de 45 euro.

Update: Ik heb het horloge uitgebreid uitgetest. Lees mijn mening over de Mi Band 6!

Xiaomi Mi Band 6 - Acitivity tracker - Europese variant - Zwart

43,89
Bol.com
Prijs gecheckt op 4 december 2021 23:37

Wat is de Mi Band 6?

De Mi Band 6 is een goedkope activity tracker van het merk Xiaomi. Met dit horloge kan je activiteiten tracken, bloedzuurstofniveaus (spo2) tracken, slaap meten en hartslag meten. De Mi Band 6 werd in april 2021 aangekondigd en was daarna ook te koop in China. Er zijn drie varianten te koop, waarvan één een wereldwijde / global versie is. De tracker heeft een adviesprijs van 45 euro en is te koop in zwart, oranje, geel, olijfgroen, ivoor en blauw.

Voor wie is deze tracker goed geschikt: Voor mensen die willen weten of zij het leuk vinden om activiteiten te tracken, mensen die af en toe sporten / wandelen en dit willen tracken en voor mensen die een goedkope activity tracker zoeken zonder al te veel poespas.

Belangrijkste specificaties

Het is een erg klein apparaatje, maar toch zit er enorm veel in. Een aantal specificaties die mij opvallen:

  • SpO2-sensor voor het meten van bloedzuurstofniveaus.
  • 30 sportmodi
  • Automatische herkenning voor 6 fitness activiteiten
  • In zes kleuren verkrijgbaar
  • 326PPI – hoge resolutie (52 x 486 resolutie – 450 nits – 326ppi)
  • PAI
  • Menstruatiecyclus tracken
  • Compatibel met iOS en Android toestellen
  • Helder AMOLED scherm van 1,56 inch (3,96 cm)
Xiaomi Mi Band 6 functies
Bron: Xiaomi Twitter

Nieuwste functies

Ten opzichte van de Mi Band 5 heeft de Mi Band 6 een 50% groter scherm. De Mi Band 6 heeft namelijk een 1,56 inch (3,96cm) AMOLED scherm. Dit is meteen de grootste verandering, samen met de bloedzuurstofniveau-meter. Daarnaast heeft de Mi Band 6 toegang tot 30 trainingsprofielen, zodat je jouw favoriete sport eenvoudig kan tracken. De Mi Band 6 heeft een SpO2 tracker ingebouwd, waarmee je bloedzuurstofniveaus in het lichaam kan meten. Natuurlijk meet het ook slaap en krijg je – net als bij zijn voorganger – de mogelijkheid om een PAI-score uit te rekenen.

Bron: Xiaomi Twitter

Handig om te weten: De Mi Band 6 heeft geen eigen ingebouwde GPS, maar een gedeelde GPS. Wil je de route bekijken van je activiteit naderhand? Dan moet je een telefoon meenemen. De Mi Band 6 pakt namelijk het GPS-signaal van de mobiele telefoon.

Mijn voorzichtige mening

De grootste veranderingen tussen de Mi Band 5 en Mi Band 6 zitten in het verbeterde scherm. Deze is bij de Mi Band 6 echt veel groter en mooier. Hier kan Fitbit met de Charge 4 zelfs nog van leren. De Spo2-toevoeging is erg leuk. Iets wat je tegenwoordig steeds vaker in horloges ziet. Met een adviesprijs onder de 50 euro gaat ook dit weer een hele fijne activity tracker zijn in de lage prijsklasse. De maximale batterijduur is 14 dagen, waardoor je het apparaatje ook niet constant hoeft op te laden. Hoe het automatisch herkennen van activiteiten precies werkt is nog even afwachten. Mocht dit echt goed werken, zodat je niet meer aan hoeft te geven dat je begint met bijvoorbeeld wandelen of fietsen, dan is dit echt een hele mooie toevoeging. Xiaomi bewijst in ieder geval wel weer dat een goede activity tracker helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

Let op: Ik heb dit toestel nog niet in mijn handen gehad. Deze blog is op basis van de specificaties, het persbericht en ervaringen van mensen die het toestel in China al wel in handen hebben gehad. Zodra ik de Mi Band 6 hebt uitgetest schrijf ik er een uitgebreide review over, net zoals ik bij de Mi Band 5 ook heb gedaan. Naar verluidt is de wereldwijde release op of rond 20 april 2021.

Afbeeldingen: https://blog.mi.com/en/

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.