Aanbieding: Bekijk de pre-order deals van de nieuwste Apple Watch via deze link!

Vívofit jr. 3: eerste indruk en mijn mening over dit kinderhorloge

Garmin Vivofit jr 3

Op 15 oktober 2020 heeft Garmin de nieuwe Vivofit jr. 3 bekendgemaakt in een persbericht.  Deze nieuwe activity tracker is speciaal ontworpen voor kinderen en is binnenkort ook in Nederland te koop. Het is de logische opvolger van de Garmin Vivofit jr. 2, die naar mijn mening de beste activity tracker voor kinderen is. Op deze pagina lees je alles over dit nieuwe horloge van Garmin, bekijk je de verschillende thema’s en geef ik mijn mening over deze nieuwe activity tracker voor kinderen!

Wat is de Garmin Vivofit jr. 3?

De Garmin Vivofit jr. 3 is een activity tracker en fitness tracker voor kinderen. Het is uitgekomen in oktober 2020 en valt in de categorie horloges voor kinderen. De activiteitentracker houdt stappen, slaap en dagelijkse actieve minuten bij. Ouders hebben uitgebreide controle in een overzichtelijke app. Kinderen kunnen beloningspunten verdienen voor uitvoeren van klusjes (die je samen met je kind kan bepalen), behalen van stappendoelen en actieve minuten. De Vivofit junior 3 van Garmin is voorzien van een batterij die tot 1 jaar meegaat, daarna kan je deze zelf eenvoudig vervangen. De tracker is te koop in meerdere kleurrijke thema’s: Disneyprinses, Disney De kleine zeemeermin, Marvel Iron Man, Marvel Black Panther, Digi Camo, Bloemroze en Blauwe sterren. De adviesprijs is €89,99.

Garmin Vivofit jr. 3 kopen

Het horloge is binnenkort te koop in de Nederlandse winkel, zodra het horloge te koop is, plaats ik direct een update!

Drie hoofdthema’s

Het horloge is te koop in 7 modellen. Deze kun je onderverdelen in drie groepen: Marvel, Disney en Garmin. Elk horloge geeft je kind een andere ervaring. Zo verzamelen kinderen met een Marvel Vivofit junior 3 horloge infinity stone-punten en met Disney horloges edelstenen. Ook is het uiterlijk van elk horloge weer helemaal anders.

Vivofit jr. 3 Marvel horloges

De nieuwe activity tracker voor kinderen kun je in twee Marvel-edities kopen: Black Panther en Iron Man. De eerste versie is in het zwart uitgevoerd, waar de Iron Man-versie natuurlijk in het bekende Iron Man-rood is uitgevoerd.

Met een Iron Man- of Black Panther-band zijn kinderen een onderdeel van Infinity Saga: A Marvel Studios Adventure. Er wordt aangespoord om activiteiten, zoals een dagelijkse activiteitendoel van 60 minuten te bereiken. De ouders fungeren in het verhaal als hulpje. Samenzullen kinderen nieuwe avonturen beleven en samen met hun favoriete Marvel-helden de spannendste momenten van de Infinity Saga herbeleven. Zo gaan kinderen de Avengers helpen Loki’s destructieve plannen te stoppen, de wereld te redden van Ultron en zelfs door het kwantumrijk te reizen om de Infinity Stones terug te nemen en Thanos te verslaan. Hoe actiever kinderen zijn, des te meer ze van het verhaal meekrijgen. Bij het behalen van doelen worden kinderen o.a. beloont door een leuk spelletje.

Vivofit jr. 3 Disney horloges

Naast de samenwerking met Marvel, werkt Garmin ook al jaren samen met Disney. Ook voor de Vivofit jr. 3 wijkt Garmin hier zeker niet vanaf. Er zijn twee disney-versies van het horloge beschikbaar: Disney prinses en Disney de Kleine Zeemeermin. De eerste versie is uitgerust met een horlogebandje waar meerdere Disney prinsessen op afgebeeld staan. De Kleine Zeemeermin versie spreekt eigenlijk een beetje voor zichzelf. Dit bandje is in de kleur zeeschuimgroen. Het beeldscherm van het horloge kan aangepast worden. Kinderen kunnen uit 12 verschillende Disney prinsessen kiezen.

Met het horloge wanen kinderen zich in de wereld van Disney. Er wordt aangespoord via spelletjes en activiteiten om het activiteitsdoel van 60 minuten te bereiken. In de bijbehorende mobiele app, Magical Kingdoms: A Disney Princess Adventure, ontdekken kinderen nieuwe avonturen en ontdekken ze de verschillende magische koninkrijken met Ariel, Belle, Jasmine, Mulan en Rapunzel. Onderweg duiken er leuke weetjes op, die kinderen de voordelen van lichaamsbeweging en activiteit leren.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

Vivofit jr. 3 Garmin horloges: drie kleuren

Naast het Marvel en Disney thema is het horloge ook beschikbaar in drie andere kleuren. In plaats van een Marvel Iron Man, Black Panther, Kleine Zeemeermin of Disney verhaal, worden kinderen meegenomen in een ander leerzaam verhaal. Kinderen moeten quizzen en spelletjes voltooien om edelstenen te verzamelen. Dit doen ze met een digitaal reisgenootje op het horloge, en natuurlijk met hulp van de ouders. Te koop in geel, blauw en roze.

Ouders kunnen in een app alles inzien

Ouders kunnen met de gratis Garmin jr. app goed meekijken met de statistieken. Het horloge heeft geen GPS, dus je kan niet live een locatie meekijken. Wel kan je alle activiteiten, doelen, beloningen ,klusjes en stappendoelen meekijken. Je kan het volgende met de ouder-app van het nieuwe Garmin Vivofit jr. 3 horloge:

  • Bekijk de activiteit, slaap, uitgevoerde klusjes en meer van jouw kind. Je kan zelf veel aanpassen, zoals schermtijd, bedtijden, verantwoordelijkheden en klusjes
  • Wijs specifieke klusjes toe, zoals kamer opruimen, vegen of helpen tafel dekken. Deze klusjes kunnen wekelijks of dagelijks worden herhaald. Kinderen verdienen beloningspunten als de klusjes zijn uitgevoerd.
  • Bij het halen van bepaalde doelen ontvangen kinderen ook virtuele bonusmunten. Deze kunnen kinderen inwisselen voor beloningen die je van tevoren met je kind afspreekt. Dit kan bijvoorbeeld een uurtje gamen, uitje naar een dierentuin of een andere leuke activiteit zijn. Je bepaalt zelf hoeveel munten er nodig zijn voor een activiteit.

Conclusie en mijn mening

Ik ben zelf erg van de Vivofit jr. serie. Deze trackers staan al jarenlang in de top 3 (vaak op nummer 1) van mijn favoriete horloges voor kinderen. De adviesprijs vind ik zelf altijd wel vrij hoog liggen, maar je krijgt er ook een hoop voor terug. Het moet kinderen stimuleren om meer te bewegen. Naar mijn mening heeft Garmin ook voor de Vivofit jr. 3 een goede basis voor neergezet. Met hulp van ouders, die leuke beloningen kunnen bepalen, worden veel kinderen zeker gemotiveerd om net even iets meer te bewegen dan normaal. Enkele andere voordelen vind ik dat de batterij een jaar mee gaat (zelf daarna eenvoudig te vervangen) en dat je als ouder veel controle hebt over de beloningen en klusjes. Je kan zelfs leuke uitdagingen doen samen met je kind als je allebei een horloge van Garmin hebt. Jammer is dat er geen hartslagmeter en GPS in het horloge zitten, waardoor de adviesprijs vooral te rechtvaardigen is door het robuuste ontwerp, duurzaamheid, interactieve verhaal en de bijbehorende apps. Al met al raad ik het horloge zeker aan.

Veelgestelde vragen over dit kinderhorloge

Een aantal vragen en antwoorden. Zelf ook een vraag? Neem gerust contact met mij op!

Kunnen kinderen zwemmen met deze activity tracker?

Ja, het horloge is zwemvriendelijk. Kinderen kunnen er dus gewoon mee douchen, badderen en zwemmen.

Kun je de gegevensschermen zelf aanpassen?

Op het horloge kunnen verschillende watch faces worden geïnstalleerd. Hiermee verander je het horlogescherm eenvoudig en bepaal je zelf welke gegevens je kind op het horloge ziet.

In welke kleuren is de Garmin Vivofit jr. 3 beschikbaar?

Je kan het horloge in meerdere thema’s kopen. Dit zijn: Iron Man (rood bandje), Black Panther (zwart bandje), Disney prinses (wit bandje met prinsessen erop afgebeeld), De Kleine Zeemeermin (zeeschuimgroen), Blauw, Geel en Roze.

Zitten er verschillen tussen verschillende horloges?

Qua functies en specificaties zitten er geen verschillen tussen alle soorten Vivofit jr. 3 horloges. Enkel het verhaal is net even iets anders. Zo verzamelen kinderen bonuspunten. Deze kunnen ze inzetten voor leuke spelletjes en beloningen. Deze heten bij de drie kleur-horloges en disney horloges edelstenen, bij Marvel horloge infinity stones. Daarnaast volgen de kinderen met een Marvel horloge een superhelden-verhaallijn, bij Disney horloges een disney-verhaallijn en bij de andere horloges een avonturenverhaallijn. In principe komt dit allemaal op hetzelfde neer, alleen de graphics zijn net even iets anders.

Voor jou geselecteerd
Recovery Time Garmin hersteltijd op Garmin Forerunner 735XT
Wat is Recovery Time Advisor (hersteltijd) op een Garmin horloge?