Home » Blog » Muziek op een Forerunner 745 zetten via Spotify

Muziek op een Forerunner 745 zetten via Spotify

Garmin 745 945 verschillen

Het voordeel van de Garmin Forerunner 745 is dat je muziek, podcasts en hele afspeellijsten direct vanaf het horloge kan afspelen. Je hoeft dan geen telefoon mee te nemen als je bijvoorbeeld gaat hardlopen met muziek. De Forerunner 745 heeft een interne opslag waar ongeveer 500 nummers tegelijkertijd op gezet kunnen worden. Ik doe dit zelf altijd via Spotify. Je moet hier dan wel abonnement voor afsluiten bij de muziekdienst, maar dan kan je wel eenvoudig hele afspeellijsten en podcasts binnen een mum van tijd overzetten.

Muziek op de Forerunner 745

De interne opslag van de Garmin Forerunner 745 heeft ruimte voor ongeveer 500 nummers. De muziek kun je offline luisteren via draadloze oordopjes die gebruik maken van Bluetooth. Ik gebruik daar zelf deze oordopjes voor. Dit is een bone conduction koptelefoon. Je hoort de muziek dan via de jukbeenderen en niet via de oren. De gehoorgang blijft dus volledig vrij. Ik zet mijn favoriete Spotify playlist op mijn Forerunner 745 en synchroniseer deze zo nu en dan, zodat de playlist up-to-date blijft. Tijdens het sporten verbind ik de koptelefoon met de Forerunner 745 om muziek te luisteren. Ik hoef dan geen telefoon mee te nemen of een actieve verbinding met internet te hebben.

Meer weten? Lees mijn uitgebreide Garmin Forerunner 745 review.

Playlist maken in Spotify

Als eerste stap om muziek op de Forerunner 745 te zetten via de betaal-muziekdienst Spotify is een playlist aanmaken. Dit kan je via een laptop of pc doen, maar ik doe dit zelf het liefst via de mobiele app (iOS / Android). Een playlist of afspeellijst maken is erg makkelijk. Je gaat hiervoor naar Bibliotheek > Playlists > + teken > nieuwe playlist toevoegen. Daarna kun je eenvoudig nummers gaan zoeken en deze toevoegen aan de playlist.

Tip: Maak twee (of meerdere) speciale playlists aan die je bijvoorbeeld “Garmin Muziek” en “Garmin Podcasts” noemt aan. Zo kun je altijd eenvoudig nummers toevoegen aan je playlist die je later tijdens het sporten wilt luisteren.

Playlist van Spotify op het Garmin Forerunner horloge zetten

Om de playlist offline op je horloge te beluisteren, moet je een aantal stappen ondernemen. Hieronder volgt een stappenplan:

Benodigde tijd: 20 minuten.

Spotify playlist op een Garmin horloge zetten

 1. Maak een playlist in Spotify

  Zorg dat je een playlist hebt aangemaakt in Spotify die je op je telefoon wilt zetten. Bij mij heet deze playlist Garmin Muziek.

 2. Naar muziek

  Houdt de down knop (linksonder) een paar tellen ingedrukt om naar het muziekmenu op het horloge te navigeren

 3. Muziek toevoegen

  Druk op Voeg muziek en podcasts toe

 4. Afspeellijst selecteren

  Druk op Afspeellijsten en selecteer welke Spotify Playlist je op het horloge wilt zetten en bevestig dit

 5. Synchroniseren

  Het kan even duren voordat de muziek daadwerkelijk op de Forerunner 745 staat. Dit is afhankelijk van het aantal nummers dat je op je horloge gaat zetten. Daarna kan je de muziek afspelen via draadloze oordopjes.

Bekijk het horloge in de winkel

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.