Home » Blog » Garmin horloge instellen als favoriete activity tracker: stappenplan en uitleg

Garmin horloge instellen als favoriete activity tracker: stappenplan en uitleg

Garmin Forerunner 45S aanbiedingen maart april 2020

Als een Garmin horloge gegevens niet meer goed meet, zoals de slaapgegevens. Zou het goed kunnen dat deze instelling verkeerd staat. Heb je bijvoorbeeld in het verleden eens een ander Garmin toestel gekoppeld aan Garmin Connect? Dan kan het zijn dat deze als favoriete activity tracker staat ingeschakeld. Veel gebruikers ondervinden problemen met het meten van slaap. Als je het Garmin horloge wat je om je pols hebt in de nacht niet als favoriet hebt ingesteld, meet het geen slaap. In deze blog bekijk ik dit probleem en geef ik de oplossing in een eenvoudig te volgen stappenplan.

Eerste stap bij Garmin problemen

Voordat je allerlei instellingen aan gaat passen is het handig om als eerste de telefoon opnieuw op te starten. Vaak gaat het dan ook om synchronisatieproblemen tussen het horloge en de Garmin Connect app. Het horloge meet dan de gegevens wel, maar geeft deze niet juist door. Daarnaast helpt het ook soms om ook het horloge even opnieuw aan en uit te zetten en de connectie tussen Garmin Connect en het horloge opnieuw in te stellen.

Garmin horloge meet slaap niet

In het geval van slaaptracking, is het vaak een ander probleem. Dit heeft meestal te maken met het verkeerd instellen van de favoriete activity tracker. Daarnaast kun je ook nog de tips volgen uit deze uitgebreide blog over slaapstatistieken meten met Garmin horloges. Meet het horloge helemaal 0 slaap en geen slaapgegevens, dan kun je het onderstaande stappenplan goed volgen. Het probleem zal daarna waarschijnlijk verholpen zijn.

Stappenplan Garmin horloge als favoriete tracker instellen

Dit wordt ook wel “De gewenste activiteitentracker instellen in Garmin Connect” genoemd door Garmin zelf.

Benodigde tijd: 5 minuten.

Favoriete tracker selecteren in Garmin Connect app

 1. Update de app en open deze

  Zorg dat de Garmin Connect app helemaal up to date is. Dit kun je nakijken in de app store. Open daarna de app

 2. Menu

  Druk op het menu-icoon (Android) of op MEER (iOS)

 3. Horloge selecteren

  Selecteer nu het horloge uit de lijst wat je in wilt gaan stellen als de voorkeurstracker. Dit is dus het horloge of activity tracker waarmee je de activiteiten en slaap mee wilt meten.

 4. Toestelinstellingen

  Druk nu op toestelinstellingen en daarna op stel in als gewenste activiteitentracker

Tip: Je kan dit ook doen vanuit Garmin Connect web. Daar hoef je alleen maar op het horloge icoontje te drukken en vervolgens op Stel in als gewenste activiteitentracker

nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook graag over robotstofzuigers, en massage guns en robotgrasmaaiers . Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.